Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı İmam Hatipliler Derneği (SANİMDER) Bilgi Evi'nde öğrencilere yönelik tefsir ve hadis sohbetleri devam ediyor.

Meslek dersleri öğretmeni Metin Arslan öncülüğünde bir araya gelen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Bilgi Evi'nde "Allah katında en hayırlı amel, vaktinde kılınan namazdır. Sonra anne babaya iyilik, sonra da Allah yolunda cihad etmektir" hadisi Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman tarafından anlatıldı.

Öğrencilerin ahlaklı birer bireyler olması gerektiğini belirten Karaosman, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Anne babamıza, öğretmenlerimize ve büyüklerimize saygıyla davranalım. Onların gönüllerini kazanalım." dedi.

Tefsir ve hadis sohbetlerine öğrencilerin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Altıntaş ve Zekiye Ana Ortaokul Müdürü Mehmet Tetik katıldı.

Yapılan dua ve ikramlar sonrası tefsir ve hadis sohbetleri sona erdi.

- Kaymakam Şakalar, okul ziyaretlerine devam ediyor

Sandıklı Kaymakamı Köksal Şakalar, kurum ve okul ziyaretleri kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okulu müdürü Hasan İnam'dan okulun genel durumu hakkında bilgiler alan Şakalar, sınıfta öğrencileri de ziyaret ederek daha çok çalışmaları ve başarılı olabilmeleri için önerilerde bulundu.

Öğretmenler odasında okul idaresi ve öğretmenlerle sohbet eden Şakalar, okul ve öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Öğretmenlerin istek ve dileklerini alan Şakalar, kurum ve okul ziyaretlerine devam edeceğini belirtti.

- Sandıklı'da öğretmenlerden kitap toplama kampanyası

Sandıklı Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmenleri ve okul müdürü Mustafa Özköse öncülüğünde kitap toplama kampanyası başlattı.

Okul öğrencilerinin de katıldığı kampanyada toplanan bin kitap ilçede eğitim öğretime yeni başlayan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'na hediye edildi.

Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Özköse, "en iyi arkadaş kitaptır" sloganıyla yola çıktıklarını belirtti.

Özköse, "Okulumuzda öğretmenlerimizle kitap toplama kampanyası başlattık. Öğrencilerimizin de büyük destekleriyle topladığımız yaklaşık bin adet kitabı ilçede bu yıl eğitim vermeye başlayan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu kütüphanesine hediye ettik. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede hedeflediğimiz sayıya ulaşarak minik öğrencilerle kitapları buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: AA