Osmaniye'de Kurtuluş Coşkusu

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’nci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Osmaniye'de Kurtuluş Coşkusu
Program Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar yürüyüş yaparak kurtuluş şehitliğinde düzenlenen törenle Kurtuluş Savaşı şehitleri anıldı. Şehitlikte gerçekleşen törenin devamında program, Akyar Caddesi, Devlet Bahçeli Bulvarı ve Musa Şahin Bulvarı güzergahından yürüyüş yapılarak Devlet Bahçeli Meydanı’nda devam etti.

7 Ocak Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Osmaniye Dağcılık ve Spor Kulübü (ODAK) tarafından Ziyaret tepeye asılmak üzere Belediye Başkanı Kadir Kara’dan alınan Türk Bayrağı törende ODAK kulübü üyeleri tarafından Vali Ömer Faruk Coşkun’a takdim edildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara törende yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ile güney cephesi olarak bilinen Çukurova’daki kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi kahramanlık destanları ile doludur. Osmaniyemizin bir merkez olarak içinde yer aldığı bağımsızlık mücadelesi, Gaziantep’in ve Kahramanmaraş’ın kurtuluşuna vesile olmuş büyük zaferler mazumesidir. Rahime Onbaşı’dan Palalı Süleyman’a nice Osmaniyeli vatan evladı bu topraklarda bağımsızlık ve özgürlük için şehit olmuştur. Nicesi de gazilik makamına ulaşmıştır. Onlar, Osmaniye’yi vatan yaptılar. Onlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsüne mazhar oldular. Onlar, Osmaniye’yi, Yiğit Osmaniye yaptılar. Türk kurtuluş savaşında, memleketimizin dört bir köşesinde şehit olan ve gazilik mertebesine ulaşmış tüm kahraman ecdadımızı huzurlarınızda saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Şehitlerimizin kanları ile rengini bulan ay yıldızlı bayrağımız, vatanımızın en güzel köşelerinden birisi olan Osmaniye’de gurur ve onurla dalgalanmakta, şükürler olsun ki ezanlarımız beş vakit camilerimizde okunmaya devam etmektedir. Bugün, çeşitli bahanelerle ülkemizi hedef olan emperyalist güçler, dünkü yenilgilerini asla unutmadılar. Biz de ecdadımızın vatan sevgisini ve bu uğurda gösterdikleri kahramanlıkları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, milletimizin aynı ruhla, tek bir yumruk olarak cevap verecektir. Osmaniyemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümünü kutluyor sizleri saygı ile selamlıyorum. İlelebet ve daima ‘Ne mutlu Türküm diyene’ “ifadelerini kullandı.

Törende konuşma yapan Kuva-i Milliye Mücahitleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Hasan Özdemir, kentin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlattı.

Konuşmaların ardından şiir okuma ve kompozisyon yazma yarışmalarının birincileri şiir ve kompozisyonlarını okudu. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından öğrenciler tiyatral oyun sergiledi. Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından ödüllerinin verilmesiyle kutlama töreni sona erdi.
Kaynak: İHA