Ordu Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Sarıkamış harekatının yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ordu Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Fatsa ilçesinde ’Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ düzenlendi.

Ordu Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü
15 Temmuz Özgürlük Meydanında saat 10.00’da toplanan protokol, yüzlerce öğrenci ve vatandaş Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin askeri anmak için şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan 500 kişi, yaklaşık 4 kilometre yürüdü.

Program, donarak hayatını kaybeden 90 bin şehit için dualar okunarak başladı.

Anma yürüyüşüne başlamadan önce programda bir konuşma gerçekleştiren Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu aziz vatanda hür ve bağımsız yaşamanın bedelini bin yıldır ödüyoruz ve ödemeye de devam ediyoruz. 1071 yılında başlayan diriliş bize bir Anadolu Selçuklu, Osmanlı ve bir Türkiye Cumhuriyeti bağışlamıştır. Balkanlara, Avrupa’ya ve dünyanın en ücra köşelerine kadar taşıma fırsatını bahşetmiştir. Yüce Türk milleti Allah’ın ipine sımsıkı sarılmış ve bu yolda can vermiştir. Söz konusu vatan bayrak din olduğunda adeta ölüme, şehadete gül bahçesine girermişçesine koşmuştur. Tarihimizi, ecdadımızı iyi öğrenmeliyiz, hürmet ve saygıda kusur etmemeliyiz. Zaferin Allah’ın olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Sarıkamış’ta sefere çıkan ordumuz, Allah’a ve Resulü’ne ile kavuşmuş ve emeline ulaşmıştır” dedi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ise bu anma yürüyüşlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek geleceğe ışık tutmak için geçmişin unutulmaması gerektiğine vurgu yaptılar.

Sarıkamış şehitlerini anma programına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Genç, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA