Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Üreticiye Destek

İçel Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, hayata geçirdiği projelerle tarıma verdiği desteklere hız kesmeden devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Üreticiye Destek
İçel Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İçel’de tarımın gelişmesine örnek olan projelere imza atmayı sürdürüyor. Sayısız fidan ve proje destekleri ile İçel tarımında fark oluşturan Büyükşehir Belediyesi, arıcılıktan hayvancılığa, hibe desteklerinden teknik eğitimlere kadar birçok konuda çiftçinin yanında yer alarak üreticileri kaliteli üretim ve daha bol kazançla tanıştırıyor.

Son olarak Tarsus’un Çiriştepe ve Kaleburcu mahallelerinde hayata geçirilen ‘İstiridye Mantarı Üretim Sistemleri’ ile geçimini bağcılıktan kazanan üreticileri alternatif tarım ürünleri ile tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, İçel’in mevcut tarım ve üretim desenine katkı sağlayarak ekonomik, ekolojik, çeşit ve verim yönünden daha fazla kar elde edilebilmesine olanak sağlıyor.

Proje ile tarımla uğraşan ailelerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik yönden aile bütçesine katkı sağlanması amaçlanırken, 70 metrekare alanda 7 ton kompost kapasiteli iki mahallede yalıtımlı üretim çadırında istiridye mantarı üretimi hedefleniyor. Kurulan örnek tesisler ile bu mahallelerde yaşayan üreticilere iş istihdamı da sağlanmış oluyor. Hayvancılık ve bitkisel faaliyetlerde bulunan bölge halkı, mantar yetiştiriciliği ile bundan sonra hem aile bütçesine hem İçel tarımına hem de ülke ekonomisine katkı yapacak.

70 metrekarede ayda 5 bin lira

İstiridye Mantarı Projesi’nde yer almaktan duyduğu mutluluğu anlatan Kaleburcu Mahalle Muhtarı Fuat Şen, “Böyle güzel bir projede yer almaktan gurur duyuyorum. İstiridye Mantarı ile hem kendi mahallemize hem de çevremize öncülük edecek bir projede yer alıyoruz. Burada 70 metrekarede Allah izin verirse yaklaşık 5 bin lira gelir elde edeceğiz. Mahalle halkımız bu yörede sadece üzüm üretimi ile geçiniyor. Yerimiz kırsal olduğu için üzümcülük bizler için doyurucu bir üretim olmuyor. Dolayısıyla mahallemizin böyle alternatif bir kazanca ihtiyacı vardı" dedi.

Kaynak: İHA