MASKİ'den Yoğun Altyapı Mesaisi

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü su taşkınlarının önüne geçmek ve kentte sağlıklı su kullanımını sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

MASKİ'den Yoğun Altyapı Mesaisi
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki derelerden kaynaklı sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda MASKİ, Saruhanlı ilçesine bağlı Adiloba Mahallesi’nde dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yapılan iş sayesinde, mahalle sakinlerine rahatsızlık veren dere kirliliği ortadan kaldırılarak olası su taşkınları önlendi.Öte yandan Manisa’da 154 Mahalle Projesi ile altyapı dönüşümüne devam ediliyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Sarıgöl’ün ikinci mahallesinde de çalışmalar başladı.

MASKİ ekipleri, Tırazlar Mahallesi’nin ardından Kahramanlar Mahallesi’ndeki işine geçti. 2 buçuk kilometrelik kanalizasyon hattı ile başlayan çalışmalar 2 buçuk kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesi ile devam edecek. Altyapı işinin ardından mahallede 10 bin metrekare kilit parke taş döşemesi yapılacak. MASKİ İlçe Şefi Veli Toktaş da mahalledeki çalışmaları takip etti.

Yağmur suyu ızgaralarında temizlik çalışması

MASKİ Genel Müdürlüğü, yağmursuyu mazgallarını düzenli olarak temizliyor. Bu kapsamda MASKİ ekipleri il genelinde olduğu gibi Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde de ızgara temizliklerini sürdürüyor. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler yağışlı havalarda su birikintilerini önlemek amacıyla İzmir Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Sultan Camii civarı gibi merkezi ve yoğun noktalarda temizlik çalışması yaptı. Ana caddelerde yapılan temizlik çalışması kapsamında ızgaralardan çöpler toplanarak, tazyikli suyla yıkandı. Yağmur suyu hatlarının ve ızgaralarının tıkanmaması noktasında vatandaşlara da görev düştüğünü belirten MASKİ yetkilileri, vatandaşları yağmur suyu ızgaralarına çöp atmamaları konusunda uyardı. Izgaraların yakınına çöp ve diğer malzemelerin bırakılmasının yağışlarla birlikte tekrar tıkanmalara neden olacağı kaydedildi.

Soma yatırımlarında sona yaklaşıldı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde sağlıklı altyapılar inşa etmeye devam ediyor. MASKİ, Soma ilçe merkezindeki Adnan Menderes Caddesi’nde kanalizasyon hattı döşemesini tamamladı. Soma ilçe merkezindeki prestij caddeleri yağmursuyu hattı çalışması kapsamında ise Adnan Menderes Caddesi’nde sona yaklaşıldı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda il genelinde sağlıklı ve uzun yıllar kullanılabilecek altyapı ağları inşa ediyoruz. Soma ilçemizin Adnan Menderes Caddesi’nde kanalizasyon hattı döşeme çalışmamızı tamamlamamızın ardından yağmursuyu hattımızda da sona yaklaştık. Vatandaşlarımızın altyapı ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde kullanmaları için ekiplerimiz gece gündüz demeden il genelinde çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA