Kuvayi Milliyeciler Vakıf Olma Yolunda

Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Murat Öztanrıöver, Türkiye’nin dört bir tarafındaki şubeleriyle üyelerine çok daha etkin ve faydalı hizmetler gerçekleştirebilmek için vakıflaşma çalışması başlattıklarını söyledi.

Kuvayi Milliyeciler Vakıf Olma Yolunda
Öztanrıöver, yaptığı açıklamada, 5 Mart 1951 yılında Adana’da Kuvayı Milliyeciler tarafından kurulan ve kamu yararına çalışır olan derneklerinin faaliyetine devam ettiğini ve Türkiye genelinde 32 şubelerinin bulunduğunu söyledi.



Öztanrıöver, derneğin kuruluş amacının, Kuvayi Milliye’nin ruhunu yaşatmak, yurt millet ve bayrak sevgisini yüceltmek olduğunu bildirdi.

Kuvayi Milliye’nin, bu topraklarda kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşamanın teminatı olduğunu belirten Öztanrıöver, "Kuvayi Milliye demek, küllerinden yeniden doğabilmek ve bağımsız bir ülke yaratabilmek demektir. Kuvayi Milliye canını verebilenlerin adıdır. Bu topraklar için canını verebilmektir" dedi.

"Toprak bütünlüğümüzün devamlılığı ve aynı bayrağın gölgesinde kardeşçe yaşamımızın devamlılığı için, millet olarak hiç olmadığı kadar beraberliğe ihtiyacımız var" diyen Öztanrıöver, şunları kaydetti:

"Bu beraberliğimizin en önemli çimentosu ve adresi Kuvayi Milliye ruhudur. Derneğimizin manevi başkanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Derneğimizin amacı ise Kuvayi Milliye ruhu ile Atatürk devrimlerini yaymak ve yaşatmaktır. Bizler, bu dernek çatısı altında tek hedef ve ortak bir amaç ile bir araya geldik. Tüm Adanalıları Milli mücadele kahramanlarımızdan Sinan Tekelioğlu ve arkadaşlarının kurduğu ve genel merkezi Adana’da olan Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği’nin çatısı altına bekliyoruz. Derneğimizin Türkiye’nin dört bir tarafındaki şubelerimizle çok daha etkin ve faydalı hizmetler gerçekleştirebilmek için vakıfa dönüşebilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını başlattık. Kısa süre içerisinde çalışmalarımızı sonuçlandıracağınıza inanıyorum. Bu çalışmalarına tüm üyelerimizin katılımını ve bize destek vermelerini bekliyoruz."
Kaynak: İHA