Karadenizli Acente Temsilcilerine Dalyan Ve Köyceğiz Tanıtıldı

AnadoluJet tarafından Dalaman-Ankara seferlerinin haftada 7 güne çıkarılmasının ardından Muğla’ya gelen Karadenizli acente temsilcilerine Dalyan ve Köyceğiz tanıtıldı.

Karadenizli Acente Temsilcilerine Dalyan Ve Köyceğiz Tanıtıldı
Samsun, Trabzon, Ordu, Rize ve Giresun’dan gelen 20 kişilik kafile Dalyan Kanalı’ndan tekne ile Sultaniye Kaplıcalarına taşındı. Köyceğiz Gölü, Kaplıcalar, Çamur banyosu ve İztuzu Plajı’nı görme fırsatı yakalayan acente temsilcilerine Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) tesisleri hakkında bilgiler verildi.

Karadenizli acente temsilcilerine bölge hakkında bilgiler veren Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, yaptığı açıklamada; “Bölgeler arasında yerli turizm ulaşım ve tanıtım eksikliğinden dolayı gelişmemişti. Artık havayolu şirketlerimizin ciddi anlamda desteği ile ulaşım kolaylaştı. AnadoluJet’in daveti ile Karadenizli acentelere bölgemiz tanıtılıyor. Bu çalışmaların yerli turizme katkı sağlayacağını ve turizmde yeni destinasyonlar gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Ülkedeki iç turizmi geliştirmek için yapılan program ile Karadenizli acentelere bölgeyi tanıtmaktan büyük keyif aldıklarını dile getiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) temsilcisi Mehmet Çobanoğlu, “Doğu ve İç Anadolu bölgelerinden de acentelere bölgemizi tanıtacağız. İç turizmi geliştirmek için çalışmalarımız devam edecek. Karadenizli acentelerinde tanıtım açısından bölgemize destek vereceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

- “Yerli turist için katkıda bulunacağız”

Samsun’da seyahat acentesi işletmeciliği yapan Mustafa Yavuz, Muğla’ya daha fazla yerli turistin gelmesi için katkıda bulunmaya çalışacaklarını belirtti.

Bölgenin kültür ve doğa açısından çok zengin olduğunu söyleyen Yavuz, “eskiden bu yana bilmemize rağmen mesafenin çok olması ve ulaşımın zor olması nedeni ile fazla misafir getiremediğimiz bir bölge Muğla. AnadoluJet’in çalışması iki bölge arasındaki turizmi olumlu şekilde etkileyecek. Bölgedeki turizmci arkadaşlarımızın da bu programda çok büyük katkıları var onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Giresun’da yurt içi kültür turları yapan bir seyahat acentesi olduklarının altını çizen Sevgi Ateş ise lokasyon olarak uzak olması nedeni ile bölgeyi daha önce görme imkanı bulamadıklarını ifade etti.

Bölgenin doğallığını koruduğuna dikkat çeken Ateş, şunları kaydetti; “Ama bu kadar çok alternatif olduğunu bilmiyorduk. Hem hava, hem lezzet hem de kültürel değerler adına gelinmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyoruz.”

Kafileye, Dalyan ve Köyceğiz gezisinin ardından Fethiye tanıtıldı.
Kaynak: İHA