Karabacak Güven Tazeledi

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın 40. Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Seyit Ahmet Karabacak güven tazeledi.

Karabacak Güven Tazeledi
Karabük Belediyesi Nikah ve toplantı salonunda yapılan seçimlerde mevcut Başkan Ahmet Karabacak güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Tek liste ile gidilen kongrede üst üste altıncı kez oda başkanlığına seçilen Karabacak, 4 aydır minibüsçü esnafı ile için sıkıntılı süreçten geçtiklerini söyleyerek, 2016 yılında Sayıştay raporlarında minibüs hatları için ihale yapılmasını istiyor. Bizde illerin oda başkanları ile birlikte 3 ay boyunca Ankara’da karargah kurduk. 21 AK Parti ve MHP’li milletvekilleri ile görüştük. Bölgemiz milletvekili Mehemt Ali Şahin’in başkanlığında komisyon kuruldu. İnşallah 2006 yılından önce verilen hakların elden alınmaması için mevcut maddeye ek koyarak bunu hayata geçireceğiz. Bu konuda dirayetliyiz. Diğer yandan TIR parkı için çalışmalar devam ediyor. Burada sadece TIR parkı olmayacak, içersinde şehirde komisyoncu ve nakliyeciler için de 20 tane yazıhane yapılacak” dedi.

Kongreye katılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şoför esnafının Türkiye’de en fazla hizmeti yaptığını söyleyerek, “ Odamızın büyük mücadelesinden bir tanesi otobüsçü ve minibüsçü arkadaşlarımızı ilgilendiren bir konu. Türkiye’de çok büyük mağduriyete sebep verebilecek bir durum. Dolmuşçu arkadaşlarımız belli bir yatırım yapmış ve burada hizmet veriyor. Her 10 yılda bir ihaleye çıkılması noktasında bir kanun değişikliği yapılmış ve hiç kimse bunun üzerine gidip bunun düzeltilmesi için bir çalışma yapmamış. Biz 9 seneden beri Karabük’te tek bir plaka satışı yapmadık. Gelirlerini bölmedik. Taksi duruklarını yeniledik. Esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiçbir arkadaşımızın tekerini çukura düşürmemek için asfaltlama çalışmalarımız devam edecek. Tır parkımızın yapımı ise devam ediyor” dedi.

Seyit Ahmet Karabacak başkanlığındaki yönetim ise şu isimlerden oluştu;" Celal Topçu, Mustafa Tekelioğlu, Ayhan Yardımcı, Mehmet Orhan, Aydın Şaşmaz ve İhsan İpek. Denetim Kurulu ise, Dursun Yalçın, Mevlüt Kılıç ve Orhan Acar"

Öte yandan kongreye, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Çelik - İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören, Emekliler Derneği Başkanı Celal Bulut, Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, oda ve siyasi parti temsilcileri ile şoför esnafı katıldı.

Kaynak: İHA