İdlib'ten Azez Bölgesine Göç

Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan yoğun bombardıman sonucu yaklaşık 300 aile Afrin üzerinden Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez’e sığındı.

İdlib'ten Azez Bölgesine Göç
Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez kırsalına göç eden Suriyelilerin görüntüleri yürekleri burktu. Kış gününde çamur olan arazilerin içerisine derme çatma çadırlar kuran Suriyelilerin durumu yürekleri burktu.

Bölgeye ulaşan aileleri karşılayan İHH İnsani Yardım Vakfı acil battaniye, çocuk bezi, konserve ve gıda malzemesi dağıtımı gerçekleştiriyor.

İdlib’e yapılan saldırılar sonucu binlerce insan daha güvenli bölgelere doğru göç ediyor. İdlib’in Ebuzuhur bölgesinde bulunan Ebuzuhur havaalanını ele geçirmek için saldırılarını artıran Esed güçleri, havaalanı çevresinde yaşayan sivil halka da zarar veriyor. Saldırılarda yüzlerce Suriyeli hayatını kaybederken, binlerce Suriyeli de daha güvenli bölgelere göç ediyor.

Fırat Kalkanı bölgesine ulaşan aileler Afrin üzerinden geldiklerini ve terör örgütü PYD’nin kendilerinden araç başı 200 dolar geçiş ücreti aldıklarını ifade ettiler.

Konuyla alakalı olay yerinde açıklama yapan Kilis İHH basın biriminden Ali İmran, “Yoğun bombardımandan kaçmak zorunda kalan ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Çoğu ailenin bu kış ayında başlarını sokabileceği bir çadırları dahi yok. Bizler bu ailelere yönelik acil yardım çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

İdlib ile Azez arasındaki 115 kilometre yolu zorluklarla aşan İdlibliler, ulaştıkları Azez’de de türlü zorluklarla yaşama tutunmaya çalışıyor. Motosiklet üzerinde ve kamyonet kasalarında göç eden mağdur halk Azez girişinde bulunan toprak arazide kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma yerlerde kalıyor.
Kaynak: İHA