Erenler'e 9,5 Milyonluk Yağmur Suyu Yatırımı

SASKİ Genel Müdürü Keleş: 'Bu bölgede yaşanan yağmur suyu problemini çözmek için 9,5 milyonluk bir yatırım yapıyoruz. Projemiz kapsamında 4 kilometre yağmur suyu hattı inşa edeceğiz'

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yağmur suyu problemini çözmek için Erenler ilçesine 9,5 milyonluk yatırım yaptıklarını bildirdi.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, kentin yağmur suyu altyapısını genişletmeye devam edeceklerini, bu kapsamda hem şehir merkezi hem de ilçelerde ciddi çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yağmur suyu noktasında yaşanan sıkıntıları gidermek için önemli projeler ürettiklerini bildiren Keleş, "Bu anlamda Serdivan'da yaşanan sorunları sona erdirmek için kapsamlı çalışma başlatmıştık. Şimdi de Erenler'de yağmur suyu altyapısı inşa ediyoruz. Çalışmalarımız başladı, ekiplerimiz sahada. İnşallah en kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayarak yeni yağmur suyu altyapısını ilçemize kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Rüstem Keleş, Erenler Uluyol Caddesi'nden modern sanayi girişine kadar yağmur suyu hattı inşa ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bölgede yaşanan yağmur suyu problemini çözmek için 9,5 milyonluk bir yatırım yapıyoruz. Projemiz kapsamında 4 kilometre yağmur suyu hattı inşa edeceğiz. Bu hattın 2,5 kilometrelik kısmı, kutu kesit imalatı olacak. Geri kalan kısım ise Uluyol Caddesi ile bağlantılı sokakları kapsayacak. Daha önce modern sanayide de yağmur suyu hattı çalışmalarımızı tamamlamıştık. Orada inşa ettiğimiz hattı bu hat ile entegre ederek bu bölgelerde toplanan suyu Sakarya Nehri'ne deşarj edeceğiz. Yağmur suyu anlamında hem lokal olarak yaşanan sorunları çözecek, hem de şehrimizin dört bir yanı için projeler üretmeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun."
Kaynak: AA