Eğitim-Bir Sen Teşkilatlarıyla İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Eğitim-Bir Sen teşkilatlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Eğitim-Bir Sen Teşkilatlarıyla İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi
Kırşehir’de gerçekleşen toplantıya katılan Eğitim-Bir Sen başkan vekili Latif Selvi, sınav başarıları hariç mevcut dengenin baz alınması gerektiğini eğitimcilerin sıkıntılarının çözülmesi gerektiğini söyledi.



Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı yerleşkesinde gerçekleşen programda konuşan Selvi, sorunlarla boğuşan insanların eğitime katkısının ne derece olabileceğini sordu.

Selvi konuşmasında, “Kadın öğretmen sayısı erkek öğretmenlerden daha fazla kadınlar çoğalıyor. Eğer Eğitim Fakültelerinde ki öğrenciler baz alınarak mezuniyetini de dikkate alırsanız sınav başarıları hariç mevcut dengeyi sabit olarak alındığında yüzde 70 ve yüzde otuzlara gelir.

Bu kardeşlerimizin sıkıntıları çözülmedi. Sorunlarla boğuşan insanın ne kadar eğitime katkısı olur”dedi

Kırşehir’de yapılan ve Genel Merkez tarafından yapılan çalışmalara üyelerin aktif olarak katılması gereğini ifade eden Selvi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eğitimde dönüşümün aktörlerinden olmalı bunun için ise donanımlı olmalıyız. Siyaset ve bürokrasi arasında köprü olmalıyız. Onların göremediklerini bizler görüyoruz. Eğitimde kaliteyi arttırmak sadece siyasetçilerin işi değil bizlerin de işi çünkü onlar okul yapar içerisini bizler doldurmalıyız”diye konuştu.

Programa Kırşehir Eğitim-Bir Sen il yönetimi ilçe yönetimleri iş yeri temsilcileri ve kadın komisyonu üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA