Başkan Asya, TRT Gap Radyosuna Konuştu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, TRT Gap Diyarbakır Radyosu canlı yayınına telefonla bağlanarak, belediyenin çalışmalarını anlattı.

Başkan Asya, TRT Gap Radyosuna Konuştu
TRT Gap Diyarbakır Radyosunda sunuculuğunu Aslı Hocaoğlu’nun yaptığı ‘Yöremizden’ adlı programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyenin 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı projeleri ile ilgili bilgi verdi. Muş Beledisi olarak 2017 yılı çalışma sezonunu yoğun bir şekilde geçirdiklerini kaydeden Başkan Asya, “2017 yılında en önemli projelerimiz arasında yer alan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesini başlattık. Bu çalışmalara başlarken şehir merkezi ister istemez inşaat görünümüne girdi. Ancak kazı ve döşemesini tamamladığımız yerleri kış mevsimi öncesi asfaltlayarak olası sorunların önüne geçtik. Bu yıl çalışma sezonu ile devam edecek projenin kısa bir sürede tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bununla beraber şehrimizin üst yapısına geçeceğiz. Tüm cadde ve sokaklarımızı yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Sunay ve Muratpaşa mahallelerine bilgi evi kurduklarını kaydeden Başkan Asya, “Muratpaşa ve Sunay mahallelerinde kurduğumuz bilgi evleri ile 7’den 70’e herkesin bilgiye ulaşmasını kolaylaştırdık. Yeni bilgi evlerinin ihalesini yaptık, bu yıl yapım çalışmalarını başlatacağız. Bununla beraber 2018 yılında yapacağımız projelerin planlamalarını yaptık. İstasyon Caddesi peyzaj projesini hazırlayarak ihalesini yaptık. İlkbaharda ilk kazmayı vurmak suretiyle projemizi başlatacağız. Bir bütün yenileyeceğimiz projemizi aynı sezon içerisinde tamamlayarak halkın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

2017 yılında vahşi depolama sistemine son verdiklerini kaydeden Başkan Asya, “Katı atıkların açık alanda toplandığı ilimizi bu sıkıntıdan kurtarmak için kapsamlı bir çalışma yaptık. Katı atık ve bertaraf tesisimizi kurana kadar mevcut atıkların Bitlis Katı Atık Tesisine nakledilmesi için planlama yaptık. Asfalt şantiyesinin yanında kurduğumuz katı atık nakil istasyonu ile büyük bir sorunu çözüme kavuşturduk. Yaklaşık 3 aydır ilimizde toplanan atıklar, Bitlis’e naklediliyor. Mevcut atık alanının da ıslah edilmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Yeşil alanların arttırılması konusunda önemli projeler hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Asya, birçok mahalleye yeni parklar kurmanın yanı sıra tüm halka hitap eden Lale Vadisi projesini de hayata geçirdiklerini belirterek, “Belediyemizin vizyon projesi arasında yer alan Karni Deresi Rekreasyon Projesini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. En son meclis kararı ile projenin uygulandığı alana Lale Vadisi Parkı ismini verdik. Projeye göre; bisiklet yolları, yürüme yolları, yeşil alanlar, spor alanları, anfi, havuzlar, büfeler, su depoları ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Atıl halde bulunan Karni Deresi’ni Muş’a kazandırarak, modern ve yaşanılabilir bir kent için, en büyük sosyal aktivite merkezini kurduk. Yeşil alan sorununun hat safhada olduğu ilimizde, bu projenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Muş’un; mesire alanları ve parkları olan, insanların huzur içinde yaşadığı, çocukların güven içinde oynadığı bir şehre dönüşmesini arzu ediyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

2018 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Asya, “Kış mevsiminin ardından çalışma sezonunun başlaması ile hazırladığımız projelerimizi uygulayacağız. Bu yıl ağırlıklı olarak üst yapı çalışmalarını yapacağız. İstasyon Caddesi’ni bir bütün yeniliyoruz. Projemiz tamamlandı ve ihalesini yaptık. Allah’ın izniyle nisan ayından itibaren ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Bununla beraber Fidanlık mevkiinde 50 dönümlük alanda Göletli Park projesini gerçekleştireceğiz. Aynı şekilde 80. Yıl Hatıra Ormanı mevkiinde 180 dönümlük alanda 2023 Hatıra Ormanı projemizi uygulayacağız. Bu projelerimiz ile kişi başına düşen yeşil alan kapasitesini daha da arttırmayı planlıyoruz. Yine ilimizin en büyük eksikliklerinden biri olan kent meydanını da yapıyoruz. Eski devlet hastanesi yerleşkesinde hazırladığımız projeyi uygulayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bunların yanı sıra rutin çalışmalarımız ve planlamalarımız devam edecek. Halkımızın refahı ve huzuru için hizmet üretmeye ve sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA