Başkan Aksoy, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, belediyeyi 330 milyon TL borç ile devraldıklarını belirterek, göreve geldikleri günden bu yana uzun vadeli borçların 40 milyon TL’sini ödediklerini ifade etti.

Başkan Aksoy, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğine üye yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek, yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül 2016’da belediyeye görevlendirilen Aksoy, “Göreve geldiğimiz zaman Batman Belediyesi’nin kısa vadeli yaklaşık 20 milyon, uzun vadeli ise yaklaşık 310 Milyon TL borcu bulunuyordu. Göreve geldiğimizden bu yana uzun vadeli borçların yaklaşık 40 milyon TL’sinin ödemesini gerçekleştirdik” dedi.

Batman’da inşaat çalışmalarını sekteye uğratan hava mania sorununun da çözülmesi için girişimlerinin devam ettiğini belirten Aksoy, “Hava mania sorununu çözdük. Modeli, İspanya’da çizdirdik. Onlar havacılık verileri ve şehrin bütün kriterlerini bir araya getirip 3 boyutlu bir modelleme yaptı. İnşallah en kısa sürede bu sorun çözüme kavuşturulacak” diye konuştu.



“Minibüsler kaldırılarak halk otobüslerine dönüştürülecek”

Kentin ulaşım konusunda köklü çözümler için uğraştıklarını ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

“Toplu ulaşımda bir kaos var. Minibüs hatları sayıldı, hangi minibüsle kaç yolcu taşınıyor, her şey elimizde mevcut. Bunları sayaçla saydık. Şimdi biz bir kooperatif kuracağız. Bu kooperatifte, kimin minibüsü ne kadar çok yolcu taşıyor, kimin plakası ne kadar pahalı ise o kadar pay sahibi olacak. Minibüsler şehrin dışına çıkacak. Bunların yerine otobüs gelecek. Kartlar ile binilebilecek. Para, havuza dolacak. Bu para, herkesin payı oranında dağıtılacak. Bu sistemde araç sayısı düşecek, trafik düzenli hale gelecek, yolcu rahatlayacak.”
Kaynak: İHA