Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması 'Kılıçdaroğlu'nun Çapı Türkiye'yi Yönetmeye Yetmez'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2019 genel seçimlerinde muhalefetin cumhurbaşkanlığı için çatı aday arayışına girdiğini belirterek, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çapı Türkiye’yi yönetmeye yetmez. Türkiye’ye lider olarak da yakışmaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması 'Kılıçdaroğlu'nun Çapı Türkiye'yi Yönetmeye Yetmez'
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde AK Parti Kadın Kolları’nın 5’inci Olağan Kongresi’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2019 yılında AB üyesi güçlü ülkeler ve başka güçlerin Türkiye’de laf söylemeyen kukla yöneticiler istediğini söyleyerek ’çatı aday’ konusu üzerinde durdu. Muhalefetin ’çatı aday’ arayışları yönündeki tutumunu eleştiren Bozdağ, "Hepsi bir araya gelmişler, ’çatı aday’ arıyorlar. Tabi kendilerinin gücü yetmiyor Cumhurbaşkanımızı indirmek için çapları da yetmiyor. Bakıyorlar ’Biz bir araya gelsek millet bir bize bakar bir AK Parti’nin adayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bakar. Erdoğan mı Türkiye’yi yönetsin yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu Türkiye’yi yönetsin?’ İkisine de baktığı zaman bu milletin vereceği rey ve oy bellidir. ’Recep Tayyip Erdoğan yönetsin’ derler. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun çapı Türkiye’yi yönetmeye yetmez. Türkiye’ye lider olarak da yakışmaz. Millet yakışanı da görüyor. ’O zaman ne yapalım’ diyorlar. ’Bizim içimizde bu işi yapmaya ehil adam yok. O zaman ne kadar parti varsa hepimiz içimizden bakalım birini bulalım’ diyorlar. Hesapları bu. Bulacaklar mı göreceğiz, arıyorlar. 2014’te buldular bir tane, bir işe yaramadı. Belki 2019’da bulacakları işe yarar, onun hesabını yapıyorlar" dedi.



"Her şeyini feda edecek güçler var"

Başka ülkelerin de aynı hesapları yaptığına değinen Bozdağ, "Türkiye’nin Cumhurbaşkanını 2019’da değiştirtmek için her şeyini feda edecek güçler var. Çok para harcayacak, imkan vaat edecek güçler var. Ben bütün bunların hepsine diyorum. Hem de terör örgütlerine diyorum. Çünkü şu anda PKK terör örgütünün yayınladığı bildirilere baktığınızda 2019’u terör örgütü için ne kadar önemli gördüğünü görüyoruz ve Cumhurbaşkanımızın, cumhurbaşkanlığını kaybetmesi için örgütün neleri göze aldığını açık açık anlatıyor. FETÖ’cü teröristler cezaevine gidip oradaki tutuklu ve hükümlüleri gazlayan anneler, babalar ve orada sahte rüyalarla onları havaya sokanlar hepsinin neler söylediğini de çok iyi biliyoruz. Onun için de diyoruz ki kim hangi hesabı yaparsa yapsın 15 Temmuz’da ölümüne Cumhurbaşkanına sahip çıkan aziz millet 2019’da da yine Allah’ın izniyle dualarıyla ve reyleriyle sahip çıkacaktır" şeklinde konuştu.



"Partiler ittifak arayışı içerisinde"

Partilerin ittifak arayışı içinde olduğunu da belirten Bozdağ, "Partiler bir kayığa biniyorlar ama o kayık su alıyor batacak, haberleri yok. Biz de diyoruz ki biz milletle beraber ittifak edeceğiz. Milli ve yerli bir duruş ortaya koyacağız ve bu duruşu bu millet duaları ve oylarıyla destekleyecek. 2019 yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA