Antalya - Gaziaptep'e Gönül Köprüsü Oldu

Antalya Hemşehri Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen ve AK Part Antalya İl Başkanlığı’nın destek verdiği Gönül köprüsü-Sevdamız Antalya organizasyonunun ikinci durağı Gaziantep Oldu. Karşılıklı kültürel alışverişin amaçlandığı ve Antalya’dan 200’ün üzerinde İşadamı, STK ve Dernek başkanı ile gazetecinin bulunduğu kafilede Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’de ve Antalya Hemşehri Dernekleri Platformu Başkanı Deniz Akgün’de yer aldı.

Antalya - Gaziaptep'e Gönül Köprüsü Oldu
Sabah saatlerinde Gaziantep Havalimanında Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve il protokolü karşıla kafile gün boyu Antep’te hem kültürel alanları ziyaret etti, hem ticari faaliyetlerde bulundu.

"Kalplerimizdeki sevgiyi daha da parlatmaya vesile olan buluşmaları çok önemsiyoruz"

Karşılamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde Gaziantep’in yöresel ürünleriyle kahvaltı yapan kafile daha sonra dünyanın en önemli müzeleri arasında gösterilen Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezdi.

Kahvaltıda konuşan Gaziantep valisi Ali Yerlikaya, memleket sevgisine dikkat çekti. Kültürel buluşmaları önemsediğini ve desteklediğini söyleyen Yerlikaya, “Başkan Türel ve Antalya’nın çok farklı kesimlerinden oluşan kıymetli misafirlerimizi ilimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sabahımızı aydınlattınız sağ olun var olun. Bu buluşma gönlü özlem duyan bütün kardeşlerimizi davet ettik. Şehrimizin tarihi ve kültürel mekanlarını yakından görmeniz ve şehrimizi yakından tanımanız en büyük temennimiz. Kalplerimizdeki sevgiyi daha da parlatmaya vesile olan buluşmaları çok önemsiyoruz.

Allahın verdiği nimetlere şükrediyor, yaptığımız işin hakkını vererek, şehirlerimize, vatanımıza milletimize en güzel şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi artırsın. Sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyor, şehrimize hoşgeldiniz diyorum” dedi.



" Şırnak’ta huzur olmazsa Antalya’da olmaz, Gaziantep’te huzur olmazsa İzmir’de huzur olmaz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yaptığı konuşmada; “Gazi şehrin güzel insanlarının havalimanından beri gösterdiği misafirperverliğe hepimiz adına teşekkür ediyorum." dedi, türel, " Türkiye’nin dört bir tarafının medeniyetler coğrafyasıdır.Türkiye’nin birliğine nifak tohumları ekmek isteyenlerin bu birlik şuuru sayesinde emellerine ulaşamayacaklarını belirten Türel, "Türkiye’nin dört bir yanı adeta bir açık hava müzesi. Bu ülkenin değerlerine kast edenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bizler ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına gönül köprülerini ne kadar güçlendirirsek o kadar iyi olacak. Memleketimizin bir köşesinde huzursuzluk varsa diğer tarafında huzur olamaz. Eğer Şırnak’ta huzur olmazsa Antalya’da hiç olmaz. Gaziantep’te huzur olmazsa İzmir’de hiç olmaz. Bizi eleştirenler kendi dünyalarında yaşamaya devam etsin. Gönül köprülerimizi kurmak, hep birlikte Türkiye olduğumuzu herkese göstereceğiz. Bugün bu sofrada hep birlikte olduğumuzu gösterme fırsatı verdikleri için Gaziantep Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Biz hep birlikte güçlü Türkiyeyiz" dedi.



Antalya kafilesi kahvaltının ardından MÖ 300’de Büyük İskender tarafından ’’Selevkia Euphrates’’ adıyla kurulan ,ve dünyanın en önemli müzelerinden olarak gösterilen Zeugma Mozait Müzesini gezdi. Burada müze hakkındaki slayt gösterimini izleyen kafile ardından rehberler eşliğinde eşsiz müzedeki tüm eserler hakkında tek tek rehberler tarafınan bilgilendirildi. Kafile Gaziantep kalesi ve civarında da incelemelerde bulunduktan sonra akşam yemeğinde Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’in misafiri oldu. Yemeğe, aynı gün Ak Parti Şahinbey ilçesinin 6. olağan kongresi için kentte bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ’e katıldı.

Antalya kafilesi, programların ardından aynı ün Antalya’ya hareket etti.
Kaynak: İHA