YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç Açıklaması 'YÖK TEBİP Projesi Dünyada Ve Türkiye'de Bir İlk'

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK TEBİP projesine ilişkin bilgi vererek, "Bu projenin amacı iyi öğrenciler yetiştirmekten öte temel bilimlerde bilim insanı yetiştirmektir" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptığı açıklamada, YÖK TEBİP projesinin dünyada ve Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Bu projede Türkiye genelinde bütün üniversitelerimizde temel bilimlerde ilk üç sıradaki başarılı öğrencilerimiz için bir sınıf kurduk. Müracaatları aldık ve seçkinci bir yaklaşım sergiledik. Bu projenin amacı iyi öğrenciler yetiştirmekten öte temel bilimlerde bilim insanı yetiştirmektir. Bizim amacımız sizleri bilim insanı olarak Türkiye’ye kazandırmaktır. Bu projede iyi öğrenci ve iyi kurgu lazım. Sizleri zorlayan müfredat özel bir müfredat. Çünkü sizler özelsiniz. Sizleri Türkiye’nin yarını için yetiştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından YÖK Temel Bilimler Programları Üstün Başarı Sınıfları’nda eğitim alan öğrenciler ve ders veren öğretim üyeleri düzenlenen yemekte bir araya gelerek sohbet etti.
Kaynak: İHA