Usta Fotoğraf Sanatçısı Selahattin Kalaycı Edirne'de

Türkiye’nin usta fotoğraf sanatçılarından Selahattin Kalaycı, Edirne’de fotoğrafseverlerle buluştu.

Usta Fotoğraf Sanatçısı Selahattin Kalaycı Edirne'de
Edirne’de, faaliyet gösteren Edirne Fotoğraf Sevdalıları Derneği’nin (EFSED) daveti ile kente gelen usta fotoğraf sanatçısı fotoğrafseverlerle buluştu. Edirne Lalezar Tesisleri’nde düzenlenen gecede, usta fotoğrafçı ‘Arka Sokaklar’ isimli sunumunu ve söyleşisini gerçekleştirdi. Gecenin sonunda Kalaycı’nın Türkiye’nin birçok ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen birçok meslek gruplarından fotoğraf sanatçısı öğrencileri, meslekteki 60. yıldönümü nedeniyle özel bir kutlama yaptı ve hediyeler takdim etti.

"Olumsuz ve eleştirel yorumun yeni fotoğrafçıya ilaç gibi gelmesi gerekiyor"

Usta fotoğraf sanatçısı Selahattin Kalaycı, özellikle fotoğrafa yeni başlayan kişilere yapılması gereken eleştirilerde kullanılan dilin daha çok öğretici ve kırıcılıktan uzak olunmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kalaycı, "Fotoğrafta önce konu ve içerik önemlidir. Teknik ikinci meseledir. İçerik, biçim ve teknik olarak da sıralayabiliriz. Herkes fotoğrafının beğenilmesini ister. Bir fotoğrafı beğenme cümleleri yazarsanız o yeni başlayan fotoğrafçıya kötü bir yorum yaparsanız bu kez de hoşuna gitmiyor. Ama önemli olan yapılan eleştirinin de yapıcı ve öğretici olmasına dikkat edilmesi gerekir. Olumsuz ve eleştirel yorum yeni başlayan bir fotoğrafçıya ilaç gibi gelmesi gerekir. Ama kullanılan dile çok dikkat etmek lazım" ifadelerini kullandı.

EFSED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Aydın tarafından Kalaycı’ya, gecenin anısına plaket ve kentin kadim lezzetleri olan badem ezmesi ve kurabiye takdim etti. Geceye EFSED ve EFOD üyelerinin yanı sıra birçok fotoğrafsever katıldı.

Kaynak: İHA