Uşaklı Yazar Ulu, 'Adam Gibi Sevmeyi' Anlattı

Uşaklı Yazar Cemal Ulu 4. kitabı "Yüreğimden Vur Beni" adlı kitabında kendi deyimiyle ’Gelip geçici, çirkin sevgilere’ inat ’Gerçek sevdayı, adam gibi sevmeyi’ yazdı.

Uşaklı Yazar  Ulu, 'Adam Gibi Sevmeyi' Anlattı
Uşak’ta yaşayan ve 23 yaşında 4. kitabını yazan Cemal Ulu son kitabında, günümüz aşklarının çirkin yüzünün toplumu içinden çıkılmaz sıkıntılara sürüklediğini ve özellikle günümüz gençliğinin bu çirkinlikte boğulduğunu belirterek ’Adam gibi sevmeyi’ yazdı.

Aşk ve sevdayı ayıran bir kalemi olduğunu söyleyen Yazar Ulu; "Daha önceki iki kitabımda beşeri aşkı eleştirip, tasavvufi, ilahi aşkı savundum, gerçek aşkın ilahi aşk olduğunu yazdım. Ama günümüzde bir sevda da var, sevgi de var. Bunu son kitabımda ele aldım ve çok ilgi gördü. Kitapta gerçekte insanların yaşamak istediği, sevgiyi veren de Allah’tır gönle, o sevgiyi helalce yaşamak isteği hayalindeki sevda vardır. Bir de sokaklarda gördüğümüz çirkin sevdalar vardır. Örneğin sokaklarda gözlerimiz bir adamla bir kadını sarmaş dolaş görüyor, daha sonra adam kadına sarılarak onu taksiye bindiriyor ve uğurluyor. Ama yarım saat sonra aynı kadını başka sokaklarda taksiden inerek başka adamların yanında kollarında görüyoruz. İşin enteresan tarafı o kadını uğurlayan adamı da başka caddelerde başak kadınlarla görüyoruz. İşte bu çirkin sevdayı gerçek sevdadan uzak tutarak işledik sevdayı. Adam gibi sevenlerin kitabı dedik. Gerçek sevdaya düşenlerin kitabı dedik, sevdayı helal yaşamak isteyenlerin kitabı dedik. Burada ben aşktan ziyade sürekli sevdayı ön planda tuttum çünkü Aşkı daha önceki kitaplarımda yazdım onda ilahi duygular, ilahi betimlemeler vardı" diyerek günümüzde pek çok kişinin adını aşk zannettiği ve toplumu bataklığa sürükleyen konulara değindiğini belirtti.

Kitabında Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı gibi kültürümüzde yer etmiş ve herkesin bildiği kişilerden bahsetmek yerine Peygamber Efendimizin eşlerine olan sevgisini, muhabbetini göstermek istediğini belirten Ulu; "Çünkü aşk yaratılışta aslında ilahi bir duygudur" dedi.

Yazarlığın kendisine Allah’ın bir lütfü olduğunu çok küçük yaşlardan itibaren yazmaya başladığını söyleyen Cemal Ulu, ortaokul yıllarında şiirler kaleme alarak yazmaya başladığını ve daha sonraki yıllarda düz yazıya yöneldiğini belirterek 23 yaşında 4. kitabını yazdığını söyledi.

Kaynak: İHA