Tarihi Evin Restorasyonu İçin Protokol İmzalandı

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nigar Demircan Çakar ilçede bulunan tarihi evin restorasyon protokolünü imzaladı.

Tarihi Evin Restorasyonu İçin Protokol İmzalandı
Protokolün imzalanmasının ardından Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, “Göreve geldiğimiz günden beri özellikle tarihi merkezlerimiz, doğal sit, ekolojik sit, kentsel sit alanlarımızın restorasyonlarını yapma, sokak sağlıklaştırma dediğimiz cephe çalışmalarımızı yapma taahhüdümüz vardı. Bu anlamda birçok çalışmayı hayata geçirdik. Devam eden çalışmalarımız var, merkezde Ceneviz Kalemizde çalışma var ve Yukarı Mahallede biliyorsunuz birçok binanın restorasyonunu kuruldan onaylı yaptık. Bundan sonraki safhada bu restorasyonları yapma, özellikle Cumhuriyet caddemiz üzerinde bir binamız vardı onu kamulaştırmıştık. Bunu Valiliğimiz üzerinde yaparak, yeniden ayağa kaldırıyoruz. Bugünde bu imzaladığımız protokolle çok değerli büyüğümüz Şakir Yardımcı’nın belediyemize belli şartlar öne sürerek bağışladığı bir binamız vardı. Üniversitemiz biliyorsunuz çevre ve sağlık alanında desteklenen 5 üniversite dalında ihtisaslaşma alanında ilan edildi. Bu alanda Akçakoca’da yapılacak çalışmalar merkez üssü olarak, kullanacak. Değerli büyüğümüz Şakir ağabeyimiz de seve seve üniversitemizin bu binanın restorasyonunu yapmak kaydıyla kullanabileceğini kabul ettiler. Ben öncelikle değerli büyüğümüz Şakir Yardımcı’ya ve üniversitemizin Rektörüne verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise, “Akçakoca Düzce’nin çok nadide bir ilçesi. Tabi ki bu çerçevede Akçakoca’da yer alan tüm tarihi binaları kamulaştırarak hayata döndürülmesi ve hizmete açılması ve insanların eski günlerini yad edecek duruma gelmesi hakikatten bizler içinde mutluluk verici. Bu nedenle ben öncelikle bağış yapan aileye ve kıymetli Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA