Pedallar Kudüs İçin Döndü

Aydın’da "Pedallar Kudüs İçin Dönüyor, Fevzi El-Cuneydi ve Muhammet et Tavil Özgür Kalacak" adı altında etkinliği düzenledi. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Aydın Atatürk Kent Meydanında toplanan yaklaşık 300 bisikletli Kudüs’teki zulme ’dur’ demek için 13 kilometrelik parkurda bisiklet sürdü.

Pedallar Kudüs İçin Döndü
Filistin ve Kudüs’te yaşanan olaylarla ilgili farkındalık oluşturmak, yapılan zulüm ve haksızlıklar karşısında birlikte hareket edilmesini öğretmek, gençlerin milli ve manevi değer bilinci oluşturmak amacıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Pedallar Kudüs için Dönüyor" etkinliği gerçekleştirildi.

Aydın Atatürk Kent meydanında toplanan 300 bisikletli öğrenci, gerekli önlemlerin alınmasının ardından, saat 10.00’da Aydın Kent Meydanı’ndan başlayıp Çine Yolu üzerindeki Yenipazar Kavşağı’na gidip dönerek 13 kilometrelik parkurda bisiklet sürdü.

Etkinliğe bisikletleri ile katılan öğrenciler, Filistin ve Kudüs’teki çocukların zulüm görmesini engellemek amacıyla pedal çevirmek için toplandıklarını belirtip, dünya genelindeki herkese seslenerek, "1948’den beri mahkum ve mahzun olan Mescid-i Aksa sahipsiz değildir, bu vatanın evlatları olarak her zaman Filistinli ve Kudüslü kardeşlerimizin yanındayız" mesajını verdi.

‘Pedallar Kudüs için Dönsün’ etkinliğini 300 öğrenci ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse, "Bizim geçmişimiz mazlumun yanında, zalimin karşısında olan bir millet olarak duruyor. Pedallar Kudüs için dönüyor. Bugün burada amacımız bir farkındalık oluşturabilmek. Orada yaşanan olaylar karşısında çocuklarımızın sessiz çığlıklarını onların pedallarıyla, bisiklet sürme etkinliğiyle vereceğimiz bu mesajı tüm ülke genelinde dünya genelinde vermek istiyoruz. Biz Aydın’da 175 bin 500 öğrencimizle dünyada yaşanan şiddete dur demek istiyoruz. Çocuklar ölmesin istiyoruz, onun için çocuklarımız bisikletleriyle bugün burada pedallarını son güçleriyle çevirecekler" diye konuştu.

"Pedallar Kudüs için Dönüyor" etkinliği bisikletli öğrencilerin parkuru tamamlamasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA