Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Erzincan'da

Bakan Eroğlu, TürkiyeIrak sınırındaki terör operasyonunda silahının kazara ateş almasıyla şehit olan sözleşmeli er Akpınar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu Eroğlu: 'Allah gani gani rahmet eylesin. Şehitler bizim başımızın tacı. Onların aileleri 80 milyonun ailesi durumunda. Başımız sağ olsun'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye-Irak sınırındaki terör operasyonunda silahının kazara ateş almasıyla şehit olan sözleşmeli er Adem Akpınar'ın Erzincan'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Eroğlu, şehit er Adem Akpınar'ın Terzibaba Camisi'ndeki cenaze törenine katıldıktan sonra şehidin Akşemsettin Mahallesi'ndeki baba ocağına geçti.

Evin önünde kurulan taziye çadırında Üzümlü İlçe Müftüsü Adem Karadeniz'in Kur'an-ı Kerim okunması ve dua etmesinin ardından Eroğlu, şehit babası Kenan Akpınar ile ailesine başsağlığı diledi.

Akpınar ailesiyle sohbet eden Eroğlu, şehidin yakınlarına taziyede bulunup buradan ayrıldı.

Beraberindekilerle Erzincan Valiliğine geçen Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit sözleşmeli er Adem Akpınar'ın cenazesine katılmak amacıyla Erzincan'a geldiğini hatırlattı.

Eroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın, Nevşehir ve Kırşehir'deki programları dolayısıyla cenazeye katılamadığını aktararak "Onun adına ben geldim. Allah gani gani rahmet eylesin. Şehitler bizim başımızın tacı. Onların aileleri 80 milyonun ailesi durumunda. Başımız sağ olsun." dedi.

Erzincan'a yapılacak yatırımlara ilişkin bilgi de veren Bakan Eroğlu, Refahiye ilçesinde yapılacak Dumanlı Tabiat Parkı'na ilişkin Başbakan Yıldırım'a proje sunduklarını ifade etti.

Eroğlu, Başbakan Yıldırım'ın projenin bazı kısımlarını beğenmemesi üzerine projeyi Vali, Belediye Başkanı ve milletvekilleriyle yeniden ele aldıklarını dile getirerek "Hakikaten çok muhteşem olacak. Orası tamamen Erzincan evleri şeklinde, aynı zamanda orman köşkleri, konaklama yerleri, özellikle çadırlı konaklama yerleri, kır lokantaları, çeşmeler şeklinde olacak hatta hamidiye çeşmeleri getireceğiz. Oraya muhteşem bir tesis yapacağız."

Valilik ziyareti sonrası Eroğlu, havayolu ile Ankara'ya hareket etti.
Kaynak: AA