Kütüphanede 'Ders Arası Çorba Molası'

Bağcılar Belediyesi tarafından Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi’nde ders çalışanlara ve kitap okuyanlara sabah ve öğlen saatlerinde ücretsiz sıcak çorba ikram ediliyor. Bu sayede gençler hem kış günü içini ısıtıyor, hem de çorba bahanesiyle derse ara verip dinleniyor.

Kütüphanede 'Ders Arası Çorba Molası'
Bağcılar Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi, öğrencilerin ve okuma sevdalılarının uğrak yeri oldu. Sabah saat 08.30’dan gece 22.00’ye kadar açık olan ve 36 bin civarında kitap bulunan kütüphanenin üye sayısı 26 bine yaklaştı. Günde 600 kişiye hizmet verilen kütüphanenin Bilgi Erişim Merkezi’nde öğrenciler ödevlerini yaparken Etüt Merkezi’nde ise ders çalışma fırsatı buluyorlar.

"Soğuk havalarda vatandaşların içini ısıtıyor"

Bağcılar Belediyesi, zamanlarını kütüphanede geçiren ilçe sakinleri için "Ders arası çorba molası" projesini hayata geçirdi. Buna göre sabah saat 08.30’da ve öğlen saat 12.00’de kütüphanede bulunanlara ücretsiz sıcak çorba ikram ediliyor. Soğuk havalarda sıcak çorba hem vatandaşların içini ısıtıyor hem de açlıklarını gideriyor. Ayrıca çorba sayesinde öğrenciler ders çalışırken mola fırsatı buluyor.

"Kütüphanemiz dolup taşıyor"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Kütüphanemiz hizmete girdiği ilk günden bu yana her geçen dolup taşıyor. Kitap dostları zamanlarının çoğunu burada geçiriyor. Biz de onlara destek olmak amacıyla sabah ve öğlen sıcak çorba ikram ediyoruz" dedi.

Uygulamadan özellikle üniversite sınavına hazırlanan gençler memnun kaldı. Kütüphanenin müdavimlerinden Mehmet Acar, "Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Zamanımın çoğu burada geçiyor. Kütüphaneden bir yere ayrılamıyorum. Çorba ikramından çok memnunuz. Soğukta çorba içmek iyi geliyor" ifadelerini kaydetti.



"Çorba bahanesiyle ders çalışmaya biraz ara vermiş oluyoruz"

Melis Aydın ise "Kış olduğu için içimiz ısınıyor. Ayrıca hastalığa karşı da korunmuş oluyoruz. Çorbalar her hafta değişiyor. Çok memnunuz" dedi.

Çorba sayesinde mola verdiklerini söyleyen Esma Çeber, "Çorba bahanesiyle ders çalışmaya biraz ara vermiş oluyoruz. Böylece kafamız da dağılıyor. Harika bir hizmet" derken arkadaşı Aleyna Özsoylar ise "Kütüphanede çorba dağıtılmasını çok güzel ve mantıklı buluyorum. Bizi bu konuda düşünüp çorba ikram eden Bağcılar Belediyesine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA