İzmir, Yeni Kültür Sanat Merkezine Kavuştu

1970 yılından bugüne hizmet veren Karaca Sineması, İzmir’in köklü tarihsel geçmişi ve güçlü sanat altyapısına yakışan bir ortam sunmak için yenilenerek Karaca Kültür Merkezi olarak yoluna devam ediyor.

İzmir, Yeni Kültür Sanat Merkezine Kavuştu
Son yıllarda özellikle sanat filmleri müdavimlerinin buluşma noktası olan Karaca Sineması, geçirdiği yenilenmeyle birlikte 350 kişilik çok amaçlı salon ve sergi alanıyla da hizmet veriyor. Sanata ve sanatçıya destek vermek için bu yatırımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaya Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaya, özellikle İzmir’in kültürünü yansıtan çalışmaları sergileyerek gelecek nesillere taşımak istediklerini söyledi.



Kültür sanat alanında Alsancak’a yeni bir merkez daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mustafa Kaya, “Kültür ve sanata kişisel olarak önem veriyorum. Eski eserler, objelerin koleksiyonunu yapıyorum. Yurt içinde ve yurtdışındaki ziyaretlerimde de bu koleksiyonumu genişletmek için geziyorum. 2017 Aralık ayında minyatür sanatçısı Arya Kamalı’nın sergisiyle merkezin açılışını yaptık. Bugüne dek sanat sinemasının birbirinden değerli 7 eserlerini İzmirlilerle buluşturuyorduk. Karaca Sineması hem konum hem de mekan olarak kültür sanat merkezi olmak için çok uygun bir durumdaydı. Bizler de gerekli aydınlatma, klima, ses sistemi ve dekorlarla bu ortamı daha da güzelleştirdik. Şu anda 2 cep sinemasının yanında 350 kişilik bir çok amaçlı salon ve fuaye alanında ise bir sergi salonu oluşturduk” diye konuştu.



Farklı sanat dalları bir arada

“Sanatın farklı yönlerine de değinmek istedik” diye konuşan Mustafa Kaya, sanatın insan yaşamını tamamlayan en önemli can damarlarından biri olduğunu da vurguladı. İzmirli sanatçılara ayrı bir önem verdiklerini de kaydeden Kaya, “Söyleşi, imza günü, performans sanatları, müzik dinletileri ve sergi gibi pek çok sanat dalını tek çatı altında buluşturmak istiyoruz. İzmir’in sanat kimliğine ve yaşantısına bir katkımız olsun istedik. Ticari hiçbir beklentimiz yok. Çünkü maddiyat ve sanatı iki ayrı şey olarak değerlendiriyorum. Ödüllü filmler, İran, Rusya İzlanda gibi ülkelerin sinemalarından örnekler sunmaya da devam edeceğiz. Burası İzmir’e özel kültürel bir buluşma platformu olacak. Koleksiyonları olan, elindeki değerli objeleri sergilemek isteyenlere de kapımız açık” ifadelerini kullandı.

Yeni sergi 11 Ocak’ta

Kültür ve sanat aktiviteleri için yeni görüşmeler yaptıkları bilgisini de veren Mustafa Kaya, şöyle devam etti: “11 Ocak tarihinde, aramızdan ayrılan ve yaşayan İzmirli sanatçıların ağırlıklı yağlı boya eserlerinden oluşan bir karma resim sergimiz olacak. Cavit Atmaca, Enis Aktaş, Tanju Demirci, Fahri Sümer, Ergin İnan, Hasan Rastgeldi, Feriha Tuğran, Ünal Kuş, Soner Göksay, Serdar Leblebici, Arya Kamalı ve Hande Bilten’in eserlerinden oluşan sergi 1 ay boyunca ziyarete açık kalacak. Tüm sanatseverleri Karaca Kültür Merkezine bekliyoruz. Şubat ayında ise kişisel bir resim sergisi daha merkezimize konuk olacak. Önümüzdeki Haziran ayı sonuna kadar 3 sergi ve farklı kültürel aktiviteleri de yapmayı planlıyoruz.”
Kaynak: İHA