Iğdır Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimleri sonucunda üniversiteye Tarımsal Biyoteknoloji ve Makine Mühendisliği bölümleri açılacak.

Iğdır Üniversitesi Büyümeye Devam Ediyor
Son zamanlarda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversitenin büyümesi ve öğrenci sayısının artırılmasına yönelik 2 yeni bölüm açılması için Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) sundukları teklifin kabul edildiğini söyledi.



Yeni bölümlerin açılması ile ilgili olarak, çalışmaların hızla devam ettiğini ve en kısa zamanda yeni programların açılacağına inandığını belirten Rektör Alma, “Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek iki yeni programın açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı. Programın açılması ile ilgili olarak yapılan teklifin, Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı’nca kabul edilmesi ile, yasal prosedür tamamlanmış olup, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında üniversitemize bağlı Ziraat Fakültesi bünyesinde, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü programına 30 öğrenci ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği programına ise 40 öğrenci alımı yapılması planlanıyor” dedi.

Kaynak: İHA