Hatay Valisi Erdal Ata'ya Ziyaretler

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEGİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, gerçekleşen ziyarette Tırnakçı, Milli Eğitim Bakanlığının kullandığı e-okul, e-bilgilendirme ve benzeri sistemlerin eğitim hayatında önemli bir boşluğu doldurduğunu aktardı.

Bu tür sistemleri üniversitelerin eğitim fakültelerinde önce seçmeli ders olarak, ileri ki yıllarda da mecburi ders olarak vermek istediklerini dile getiren Tırnakçı, kabulünden dolayı Ata'ya da memnuniyetini dile getirdi.

Vali Ata da yüzlerce yıllık medeniyet birikimine sahip, hoşgörünün merkezi Hatay'da misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu aktardı.

Eğitim imkanlarının her geçen gün gelişip çağı yakaladığını belirten Vali Ata, eğitimde teknolojinin kullanılmasının önemli olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığının eğitim teknolojilerinde kullandığı yeniliklerle öğretmenin anlatıp öğrencinin dinlediği tek taraflı öğrenme modelinden, öğrencinin kendisinin aktif olduğu öğrenme modelini hayata geçirdiğini söyledi.

Kaynak: AA