Genç Çiftçi Projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında, Lapseki'de hak sahibi çiftçilere hibe koyunları teslim edildi.

Proje kapsamında düzenlenen teslim törenine Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim katıldı.

Törende, Gökköy'den Fatma Dilek'e, Hacıgelen köyünden Emrah Çetinkaya'ya, Balcılar köyünden ise Gökhan Çeneli’ye 37 merinos damızlık ithal koyun hibe olarak teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, burada yaptığı konuşmada, projenin 2016 yılında başladığını söyledi.

Projeye 2018 yılında da devam edeceklerini anlatan Karadağ, hak sahibi vatandaşlara hibe teslimlerini yaptıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise Lapseki'nin köylerinde yaşayan genç çiftçilere hibe hayvanlarının teslim edildiğini belirterek, "Biz başta bakanlığımız olmak üzre hükümetimize teşekkür etmek istiyoruz. Ayrıca emeği geçen il ve ilçe müdürlüklerine de çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz." dedi.

Kaynak: AA