Emet Ve Hisarcıklılar'ın 'Asit Tankeri' İsyanı

Emet-Tavşanlı karayolunda asit tankerinin yaklaşık 10 kilometre boyunca sızıntı yapmasına müteakip, meydana gelen kazalarda 4 kişinin yaralanması bölgeyi ayağa kaldırdı.

Emet Ve Hisarcıklılar'ın 'Asit Tankeri' İsyanı
Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği’nin organizasyonunda Emet ve Hisarcık ilçelerindeki parti ve sivil toplum kuruluşu başkanları, kazanın meydana geldiği Köprücek köyünde ortak basın açıklaması yaptılar.

Çok sayıda vatandaşında katıldığı basın açıklaması Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı İsmail Elmacı, Saadet Partisi Emet ilçe Başkanı Mehmet Hamamcı, İyi Parti Emet ve Hisarcık ilçe Başkanları, MHP Emet ve Hisarcık ilçe Başkanları, Emet ve Hisarcık CHP ilçe yönetim kurulu temsilcileri, Emet Esnaf Odası Başkanı Abdullah Ünal, Emet Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Kadir Ekmekçioğlu, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Erdoğan, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Kaymak, Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Hisarcık Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Naim Şahin ve Emet ve Hisarcıktan çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun güvenlik tedbiri alınan yolda, basın açıklaması yapan Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Elmacı, dünya bor rezervinin yarısını elinde bulunduran bölgenin yapılmayan yollar nedeniyle asit kazalarına sahne olmasının kaderleri olmadığını belirterek,” AK Parti hükümetimizin en iyi icraatlarından birisi yoldur. Medeniyetin olması için önce yol olması gerekmektedir. Bizim Emet’imiz yıllardır verilen sözlerle bu medeniyete ulaştık mı? Ulaşmadık. Türkiye’mizin dört bir yanında çağımıza uygun yollar yapan iktidarımızdan talebimiz, yıllardır çözülemeyen sadece 45 kilometre olan Emet-Tavşanlı yolunun çağımıza uygun yapılmasını istiyoruz. Asit tankerleri nedeniyle yoğun araç trafiği olan yolumuzun biran önce yapılmasını talep ediyoruz. Memleket olarak asiti, zehiri soluyan bizleriz, yollarda canımızla malımızla kazalara kurban giden bizleriz. Tarımı, hayvancılığı etkilenen bizleriz ama bunun sefasını süren başkaları. Bizim protestomuz devletimize değil, hak ettiğimiz hizmetleri alamamamızadır. Ülkemiz adına gurur duyduğumuz bor işletmelerimiz bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacağına her geçen gün geri gitmesine neden olmaktadır. Artık bu haksızlığa bir son verilmesini istiyoruz “dedi.

En büyük bor madeni geliri edilen ve yıllarca tek çivi çakılmayan ilçede bugün yol faciası yaşadıklarını söyleyen Emet Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Abdülkadir Ekmekçioğlu, ”15 günde iki asit tankeri kazası meydana geldi. Şu an yıkanan yollarda hala tehlike var. Eti Maden Emet ve Hisarcık’taki nakliyecilerin kamyonlarının yaşı ve modelini takip ediyor, fabrikadan içeriye almıyor. Ama köhnemiş eski tankerlerle asit taşıtarak kazaya davetiye çıkarıyor” diye konuştu.

Basın açıklamalarında siyasi parti iki ilçe temsilcileri ve STK Başkanları vatandaşlara hitaplarında iktidara seslenerek, haklarının verilmesini ve artık bölgenin başta yol olmak üzere hak ettiği hizmetleri almasını sağlamalarını talep ettiler.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Emet-Tavşanlı yolu üzerinde bulunan Köprücek köyünde yapılan basın açıklaması alkışlarla sona erdi. (YD -MA- EFE)
Kaynak: İHA