DSP Genel Başkanı Aksakal, Edirne'de

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP Keşan İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Aksakal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tek sol partisinin DSP olduğunu söyledi.

Türkiye'de, halkın DSP'ye sonsuz güven duyduğunu savunan Aksakal, şöyle konuştu:

"Bugünkü Cumhurbaşkanının karşısına, olur muyuz olmaz mıyız demeden cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacağız. Şu anda mevcut siyasi partilerin genel başkanları dahi 'Ben adayım' diyemiyor. MHP zaten Allah selamet versin teslim olmuş vaziyette. HDP'nin genel başkanı da içeride. Geriye ana muhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu kaldı. O da 'Ben adayım' demiyor, 'Belki olabilirim' diyor. Merkez sağdaki partilerden aday çıkarılmaya çalışılıyor. Sağın alternatifi sağ olamaz. Sağın alternatifi soldur. Türkiye'nin tek sol partisi de Demokratik Sol Partisi'dir. Tayyip Bey'in karşısına da Demokratik Sol Parti adayı olarak çıkacağız."

Vatandaşların siyasi parti liderlerine ülke ile ilgili sorular sorması gerektiğini anlatan Aksakal, "Parlamentodaki partiler, cumhurbaşkanını sağ tarafta araya dursunlar. Fakat sağdan gidersen cüzdan bulursun. Bu nedenle tüm partililerimiz, gittikleri her yerde 'Bizim cumhurbaşkanı adayımız Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanıdır diyeceksiniz. Türkiye'nin en dürüst siyasetçisi, en milliyetçi partisi Atatürk'ten sonra Bülent Ecevit'tir. Mecliste kavga edenlere bir daha prim vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret için "Hiç olmazsa kıt kanaat geçinecekleri kadar 2 bin lira verelim" dediğini anımsatan Aksakal, "Bir partinin genel başkanı, halkının kıt kanaat geçinmesi için siyaset yapmaz." dedi.

Aksakal, konuşmasının ardından, DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Erdem Nalbantoğlu ve partililerle esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA