Diyarbakır'da Zabıta Teşkilatı Federasyonu Toplantısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, büyükşehir belediyeleri zabıta daire başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

Türkiye'de görev yapan zabıta daire başkanları, Zabıta Teşkilatı Federasyonu Toplantısı’na katılmak için kente geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Başkan Atilla, belediyelerin amacının vatandaşa en iyi şekilde hizmet sunmak olduğunu belirtti.

Zabıtaların vatandaşların huzuru için çalışmaya devam ettiğini ifade eden Atilla, şunları kaydetti:

"Zabıta, hemşehrilerimizin hayatını rahatlatacak çalışmalar yapıyor. Zabıta, genel düzeni korur. Toplumda güvenlik, düzen ve sağlık şartlarının bozulmaması amacıyla görev yapan zabıta teşkilatı, şehirle alakalı alınan kararları uygulayan bir kolluk gücüdür. Halkın huzurunu sağlamak ve şehri daha yaşanılır hale getirmek amacıyla görev yapan zabıta, özverili davranmalıdır. Kamu düzenini koruyan zabıtanın görevi, kentte sosyal huzuru temin etmektir."

Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı ve Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak ile zabıta daire başkanları katıldı.

Kaynak: AA