Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın Eşi Lütfiye Atilla'dan Derneklere Ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile birlikte kentte farklı alanlarda faaliyet yürüten dernekleri ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın Eşi Lütfiye Atilla'dan Derneklere Ziyaret
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile birlikte kentte faaliyet yürüten Diyarbakır Zihinsel Engelliler Derneği, Diyarbakır Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği ile Diyarbakır Mutlu Yuva Derneği’ni ziyaret etti. Atilla, ilk olarak Diyarbakır Zihinsel Engelliler Derneği başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi. Dernek Başkanı Güler İnal, dernek hakkında Atilla’ya bilgiler verdi. Derneğin yaptığı çalışmalardan ve verdikleri emeklerden dolayı İnal’ı kutlayan Atilla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik projelerini, hayata geçirdiği çalışmaları da dernek başkanı ve üyeleriyle paylaştı. Diyarbakır Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri evde hazırladıkları yiyeceklerden Atilla’ya ikramda bulundu.

Lütfiye Atilla, ikinci ziyaretini Diyarbakır Muhtaç Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği’ne yaparak başkan ve üyelerle bir araya geldi. Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gelişen ziyarette dernek başkanı Aysel Sürel, yaptıkları faaliyetler, projeler ve gelecek planlarıyla ilgili Atilla’yı bilgilendirdi. Yapılan faaliyet ve çalışmalarından dolayı Sürel’i kutlayan Atilla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik çalışmalarını aktararak, derneklere her zaman imkanları dahilinde destek olacaklarını söyledi.

Belediyenin kentte yürüttüğü çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ifade eden Sürel, birlikte ve ortaklaşa projeler üretme isteklerini iletti.

Atilla, son ziyaretini Aile Sosyal Politikalar Destek Programı’na (ASPED) bağlı olarak 2010’da Nevzat Tarhan tarafından açılan kimsesiz ve dezavantajlı çocuklara yönelik çalışmalar yürüten Mutlu Yuva Derneği’ne yaptı. Atilla’yı kapıda karşılayan dernek çalışanları, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Derneklerinin İstanbul, Ankara, Bursa, Yozgat, Şanlıurfa ve Diyarbakır olmak üzere toplam 6 ilde hizmet verdiği bilgisini veren Mutlu Yuva Derneği Bölge Koordinatörü Mehmet Kaya, Diyarbakır’da 700 çocuğa 128 evde hizmet ettiklerini söyledi.

Ayrıca kentte 15 çocuğa maddi ve manevi yardımda bulunduklarını dile getiren Kaya, yapılan çalışma ve faaliyetlerin tamamen proje ile yardımlarla gerçekleştirildiğini aktardı Atilla, çocuklara yönelik yapılan bu değerli çalışmadan dolayı dernek başkanı ve çalışanları kutladı.
Kaynak: İHA