Bozbey'i Duygulandıran Hediye

Altınşehir Taksi Durağı’nı ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisine yapılan sürprizle duygu dolu anlar yaşadı. Bozbey’e, rahmetli babası Hasan Bozbey’in oda kayıt belgesi ve taksicilik yaptığı dönemde kullandığı taksinin maketi hediye edildi.

Bozbey'i Duygulandıran Hediye
Başkan Mustafa Bozbey, her hafta cuma günleri makamını Nilüfer’in farklı bir mahallesine taşıyarak vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinlemeye devam ediyor. Bu hafta makamını Altınşehir Mahallesi’ne taşıyan Bozbey, gün boyu halkla beraberdi. Bozbey, önce Nilüfer Belediyesi’nin tek tip taksi durağı uygulaması kapsamında yenilediği Altınşehir Taksi Durağı’nı ziyaret etti. Başkan Bozbey’in durak ziyaretine abisi Ramis Bozbey de katıldı.

Taksiciler, durağın yenilenmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ziyarette Bozbey bir sürprizle de karşılaştı. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Hasan Topçu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, rahmetli babası Hasan Bozbey’in oda kayıt belgesi ve taksicilik yaptığı dönemde kullandığı aracın maketini hediye etti.

Topçu, “Babanız odamızın 3201 nolu üyesiydi. Allah rahmet eylesin. Sizler onun çocukları olarak esnafımıza büyük katkılar veriyorsunuz. Bizler bu konuda sizlere minnettarız. Kendisi o dönemde 16 AZ 541 plakasını kullanıyordu. Arabasının maketini yaptırarak taksici esnafı olarak sizlere teşekkür etmek istedik” dedi.

Hediyenin kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey de, şoförlüğü 1965 yılında bu araçta öğrendiğini anlattı.

Bozbey, ardından Altınşehir Mahalle İletişim Merkezi’nde çini eğitimi alan kadınlarla bir araya geldi. Kadınların çalışmalarını inceleyen Bozbey, taleplerini de dinledi.

Başkan Burada karavanına geçen Bozbey, Altınşehir Mahalle Muhtarı Celal Boyoğlu ile görüştü. Görüşmede mahallede yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlar ele alındı. Mahallede yapılması gerekenler hakkında Muhtar Boyoğlu ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Bozbey, bölgeye merkezi bir pazar alanı kazandırmak istediklerini söyledi.

Mahalle Komitesi’nin böyle bir talebi olduğuna dikkat çeken Bozbey, yaklaşık 300’e yakın tezgahın ve otoparkın olduğu bir pazar yeri yapılacağını belirtti.

Gün boyu Altınşehir Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşen Başkan Bozbey, kendisinden randevu talep eden herkesle karavanında bir araya geldi.
Kaynak: İHA