Beyoğlu'nda BEYİM'le İstihdam Sağlanıyor

Kurulduğu günden bugüne binlerce kişiyi iş sahibi yapan Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM),yaklaşık 150 kişiyi daha iş için mülakata aldı. Mülakatta yapılan değerlendirmelerin ardından talep edilen pozisyonlara uygun elli kişi özel bir şirkette işbaşı yapacak.

Beyoğlu'nda BEYİM'le İstihdam Sağlanıyor
Beyoğlu’nda işsizlik sorunu yerinde istihdam modeliyle çözüme kavuşturuluyor. 2012 yılında Beyoğlu Belediyesi bünyesinde kurulan Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM), işverenle iş arayanları bir araya getirerek bugüne kadar binlerce kişiyi iş sahibi yaptı. Son olarak Berdem Gıda, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesinde çalıştırmak üzere aşçı, aşçı yardımcısı, bulaşıkçı, yemek dağıtım elemanı ve garson pozisyonlarında çalıştırmak üzere elli personel almak için BEYİM’e başvurdu. Bu talep doğrultusunda BEYİM bünyesinde kaydı bulunan vatandaşlardan yaklaşık 150 kişi Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde mülakata alındı. İlk mülakatı geçen adaylar ikinci mülakata çağrılacak. İkinci mülakatın sonunda pozisyonlara uygun olan elli kişi işe alınacak.

Murat Can Çaglayan, BEYİM tarafından iş için mülakata çağrıldığını belirterek, “BEYİM’den mesaj geldi. Biz de buraya geldik. Burada başvurularımıza bakıyorlar. İnşallah hayırlısı olur, bizi işe alırlar.” dedi.

Bir diğer vatandaşta iş bulmak için geldiğini ifade ederek, “Adım Batuhan, 16 yaşındayım. Buraya iş için geldim. Mülakat vardı çağırdılar. İnşallah hayırlısı olur benim için” şeklinde konuştu.



“Gazilere ve ev kadınlarına öncelik tanınıyor”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın talimatıyla kurulan BEYİM’de çalışma sistemi aktif istihdamı esas alıyor. BEYİM’ başvuran vatandaşların CV’si ile işletmelerin personel profili eşleştiriliyor. Aday, profiline uygun işlerle ilgili mülakata çağrılıyor ve mülakatlardan sonra personel talep eden işletmelere yönlendirilerek istihdamın gerçekleşmesi sağlanıyor. BEYİM, çalışmaları sırasında ilçede yaşayan dezavantajlı gruplara, ev kadınlarına, şehit yakınlarına, gazi ve yakınlarına öncelik tanıyor.
Kaynak: İHA