Başkan Doğan, 'Ne Kadar Çok STK, O Kadar Çok Demokrasi'

Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk ve yönetimi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

Başkan Doğan, 'Ne Kadar Çok STK, O Kadar Çok Demokrasi'
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk ve beraberindekileri makamında ağırladı. Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Dr. Şentürk faaliyetleri hakkında Başkan Doğan’a bilgi verdi. Ziyaret için konularına teşekkür eden Başkan Doğan ise, “STK’lar demokrasinin kalitesini belirler. Ne kadar çok STK ne kadar çok STK’ya üye o kadar kaliteli demokrasi demektir. Hemşeri derneklerinin bunların içerisinde ayrı bir yapı. Herkes bir yerden geliyor ve hemşehrilik aidiyetiyle bir yapılanmaya gidiyor” dedi.

Güzel işler yapan her dernek ve STK’yı desteklediklerini belirten Başkan Doğan, “Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Platformu tam olarak bunu yansıtmasa da orada da İzmit’in yıllarca yaşayanı olma, yerlisi olma özelliği ile bu kapsamda değerlendirilebilir. Şehrimizde böyle bir yapının oluşması çok sevindirici. Biz de her zaman vatanına, milletine, vatandaşına ülkesine yararlı işler yapan dernekleri, STK’ları önemseyip destekliyoruz. Sizin görüşleriniz bizler için önemlidir. İzmitimizin çok önemli değerleri var” şeklinde konuştu.

“Roma da Bizans da Osmanlı da Cumhuriyet de bizim” diyen Başkan Doğan, “Geçmiş değerlerimize sahip çıkmayı kendimize görev kabul ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerleri gelecek nesillere aktarmak için mücadele ediyoruz. Şimdiye kadar onlarca konak, cami, çeşme, hamam restore edildi. Bizler Osmanlı’nın tırnağı bile olamadık. Onlar Roma, Bizans’ı bile korudular. Şehri bir canlı gibi düşünmek lazım. Onun dokusunu korumak, sahip çıkmak, ona sevgi göstermek gerekir. Bu aynı zamanda atalarımıza vefadır. Şehre sahip çıkmak onlara da sahip çıkmaktır. Ben de taşradan geldim, 54 yıldır bu şehirde yaşıyorum. Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birinde halkıma hizmet etmeye çalışıyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA