Aydın'da İsmet Sezgin'in Heykeli Açıldı

Aydın'da yapımı tamamlanan Eski TBMM Başkanı ve bakanlardan İsmet Sezgin'in heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

İsmet Sezgin Parkı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan heykelin açılış törenine Sezgin'in kızları Ayşe Rennan Sezgin ve Seynan Levent de katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilk belediye başkanı olduğu dönemde Sezgin'in kendisini ziyarete geldiğini belirterek, "Ziyaretinde belediye başkanlığı dönemindeki icraatlarını anlatırdı. Engin tecrübelerinden çok faydalandım. Aydınlılar olarak kendisine hep 'ağabey' diye hitap ettik. Ben de ağabeyimize yaptığı hizmetler nedeniyle çok teşekkür ediyorum." dedi.

Babasının doğum gününde ölümsüzleştirilmesinden mutluluk duyduklarını aktaran Seynan Levent de "Babam bu doğum gününde bugüne kadar aldığı hediyelerin en güzelini aldı. Yapılan vefa örneği bizleri çok duygulandırdı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılış töreninin ardından Yıldız Kenter-Şükran Güngör Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi'nde de Sezgin için program düzenlendi.

Sezgin'in sevdiği şarkıların ve şiirlerin seslendirildiği törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner katıldı.

Kaynak: AA