Afşin'den 2 Bin 202 Ünite Kan Bağışı

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Gökhan Fırat, 2017'de Afşin'den 2 bin 202 ünite kan bağışı aldıklarını bildirdi.

Fırat, yaptığı açıklamada, 2005 yılından itibaren gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını başarıyla yürüten ve Türkiye'nin ihtiyacı olan kan ihtiyacını karşılamak için çalışan Türk Kızılayı'na, Afşin'den üst üstte 10 kez kan bağışında bulunan 70 Afşinli vatandaşın, bronz madalya ile ödüllendirildiğini belirtti.

Afşin'de topladıkları 2 bin 202 ünite kan bağışının 88 ünitesinin Afşin Meslek Yüksekokulu'ndan temin edildiğini dile getiren Fırat, geçen yıl Afşin'de verimli bir şekilde kan bağışı aldıklarını kaydetti.

Fırat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Afşin bizim ve Türk Kızılayı için önemli bir yer. Afşinli vatandaşlarımız kan bağışı konusunda oldukça duyarlı davranışta bulundular. 2017 yılı içerisinde Afşin’den toplam 2 bin 202 ünite kan bağışı aldık. Bu bizleri mutlu etti. İnşallah her sene bu bağış sayısını giderek artırabiliriz. O kadar güzel bir noktaya geldik ki Türkiye genelinde ise 250 bin kişi kök hücre bağışında bulundu. Ülkemizde kemik iliği bekleyen 450 hastamız nakil oldu. Bunların yüzde 80'ini küçük yaştaki çocuklar oluşturuyor. Eskiden bu konuda da dışa bağımlıydık. Artık halkımız daha duyarlı ve bu duyarlılığın artmasını temenni ediyoruz."

Kaynak: AA