Vali Mantı; '2017'De İstihdam Açısından 3'Üncü Olduk'

Bingöl Valisi Ali Mantı, “2017 yılının bizim açımızdan başarılı geçtiğine inanıyorum. 2017 yılında istihdam açısından Türkiye çapında nüfusumuza oranla üçüncü gelen bir il olduk. Önümüzde yıllarda da bu istihdam artarak devam edecek" dedi.

Vali Mantı; '2017'De İstihdam Açısından 3'Üncü Olduk'
Bingöl Valisi Ali Mantı, kentteki basın mensupları ile bir araya geldi. 2017’nin Bingöl için faydalı geçtiğine değinen Vali Mantı, 2018’inde Bingöl’e faydalı olması temennisinde bulundu.

Bingöl’e faydalı olmak için herkesin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini kaydeden Vali Ali Mantı, “Demokrasi içinde yaşıyoruz, hatalarımızda olur, eksikliklerimiz de sonuç olarak hepimiz insanız. Benim hayata ve dünyaya olan bakış açım, insan eksiklikleriyle, fazlalıklarıyla insandır. İnsan zaman zaman hatalarda yapar, zaman zaman duygusalda davranırız. Nefsine faydalı olmayan nesline de faydalı olmaz. Önemli olan ilimiz menfaatleri için hep beraber gerek merkezi idare olarak gerek yerel yönetimler olarak ilimizin menfaatleri için çalışmak. 2017 yılının bizim açımızdan başarılı geçtiğine inanıyorum. 2017 yılında istihdam açısından Türkiye çapında nüfusumuza oranla üçüncü gelen bir il olduk. Önümüzde yıllarda da bu istihdamın artarak devam edeceğine inanıyoruz. Bingöl’de Türkiye’de ses getirecek bir yatırımın olacağını bekliyoruz. SÜTAŞ yatırımı Bingöl’e geldiği zaman istihdamın daha da artacağını hatta dışardan istihdam çekeceğine, 2018 yılı içinde güzel gelişmelerin olacağına inanıyorum. Türkiye ile paralel olarak Bingöl’de gelişiyor, gelişmeye devam edecek. Bingöl’ün kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları daha fazla” dedi.

Toplumda yaşanan olumsuz sorunların genele mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Vali Mantı, “Zaman zaman her toplumda iyi insanlarda çıkar, kötü insanlarda çıkar. Genelde Türkiye özelde ise Bingöl kültürel değerleri konusunda son derece hassas. Olumsuz durumlar her toplumda çıkıyor, olumsuz durumların ülkeye mal edilmesinde toplumun çok fazla yararı olmuyor. Biz bir yerde bir yanlışlık bir aksaklık varsa onlara projektör tutup, yenisinin olmaması adına elimizden gelen ne varsa yapacağız. Kişi kudret-i nispetinde sorumludur. Biz elimizdeki bütün imkanları bütün güçlerimizi, toplumun huzuru, kamu düzeni, genel ahlakın korunması açısından kullanıyoruz, kullanmaya devam edeceğiz. Gizlilik ve kapalılıkla demokrasi güzel işlemez. Demokrasinin birinci kriteri dürüstlük ve açıklıktır” diye konuştu.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Vali Yardımcıları Tunahan Çil, Cevat Gün ve kurum amirleri katıldı.

Kaynak: İHA