Türk Teknolojisi ABD'de Test Ediliyor

Türk firmasının geliştirerek ABD’de pazara sunduğu akıllı polis bisikleti ‘Patrol G2’ Florida Kissimmee Emniyet Müdürlüğü’nün testlerinden başarı ile geçti.

Türk Teknolojisi ABD'de Test Ediliyor


Bir Türk firmasının şehirler, trafik, havaalanları, alışveriş merkezleri ve yerel yönetimler gibi birçok alanda tam gözetim ve güvenlik kontrolünü sağlamak üzere geliştirdiği teknolojiler; Ekin Bike Patrol, Ekin Micro Spotter ve Ekin Face, ABD pazarına giriş yaptı.

Türk mühendisler tarafından güvenlik güçleri, havaalanları, alışveriş merkezleri ve belediyeler gibi birçok alanda güvenlik gözetimi için geliştirilen güvenli şehir çözümleri, Consumer Electronics Show-CES 2018’de de görücüye çıkacak. ABD’nin Las Vegas kentinde onlarca ülkeden teknoloji devlerini 51’inci kez bir araya getiren organizasyonda Ekin Teknoloji, güvenli şehir teknolojilerini sergileyecek.

ABD genelinde yenilikçi güvenlik teknolojileri ile yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Ekin Teknoloji İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Orkunt Yozgat; "Dünyanın 10 ülkesinde, 22 şehrinde, kalabalık mekanlarda, sınır kapılarında, otoyollarda, havaalanlarında artan güvenlik gözetimi ihtiyacı Türk mühendislerin geliştirdiği çözümlerle karşılanıyor. 20 yıldır bu alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, geliştirdiğimiz ürünlerle bu yıl Türkiye’nin ’Bilişim Hizmetleri’nde ihracat şampiyonu olduk. Yüzde 100 Türk mühendislerin geliştirdiği yenilikçi teknolojileri ABD pazarında da sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.



"Kissimmee Emniyet Müdürlüğü Patrol G2 çözümümüzü test etme fırsatı buldu"

Şehir güvenliği ve trafik düzenlemesi konusunda geliştirilen çözümlerin Texas ve Florida’da sergilendiğini belirten Yozgat şöyle konuştu; "Kısa süre önce Florida’da Kissimmee Emniyet Müdürlüğü Patrol G2 çözümümüzü test etme fırsatı buldu. Birçok özelliği üzerinde barındıran ürünümüz kolay kullanımı ile gerçekleştirilen testi övgüyle geçti. Ödüllü akıllı güvenli şehir teknolojilerimizin kullanıldığı Abu Dabi’de ölümlü trafik kazalarında yüzde 34’lük bir düşüş gözlemlendi. Sistemimiz sayesinde, güvenlik güçleri mevcut sistemi ile 100 günde aranan kişiyi bulurken, bu oranı 1 saate indirmeyi başardık”
Kaynak: İHA