Tarihi Sinop Cezaevi 250 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Tarihi Sinop Cezaevini 2017 yılında 250 bin kişi ziyaret etti.

Tarihi Sinop Cezaevi 250 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı
Yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alana sahip Tarihi Cezaevi, 2000 yılında müzeye çevrilmişti. Cezaevi her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 2017 yılında da 250 kişi burayı gezdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz yaptığı açıklamada, tarihi cezaevinin bölgenin en çok ziyaret edilen mekanlarından biri olduğunu söyledi.

Göz, “Sinop denince zaten aklımıza Sinop Cezaevi geliyor. Her gelen mutlaka ve mutlaka Sinop Cezaevini geziyor. Bir gezen bir daha gezmek istiyor. Böyle bir cazibesi var cezaevinin. Cezaevi yaklaşık yılda 250-300 bin kadar ziyaretçi alıyor ve bu ziyaretçi sayısı hiçbir zaman azalmıyor sürekli yükseliyor. Zaten Sinopumuz bütün olumsuzluklara rağmen turizm noktasında çok aşağıya gelmedi. Hep yukarı zorluyor hep yukarı zorlayacak. Sinop Karadeniz’in ve Türkiye’nin parlayan yıldızıdır diye düşünüyorum çünkü deniziyle, kumuyla, tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla gerçekten mükemmel bir coğrafya, mükemmel bir kent. Biliyorsunuz en mutlu kentlerden birisi, Türkiye’nin en mutlu şehriyiz. İnşallah bu mutluluğu tüm Türkiye’ye yayarız diye düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA