Silifke'de Çiftçilere 10 Bin Zeytin Fidanı Dağıtıldı

İçel’in Silifke ilçesinde çiftçilere 10 bin adet Gemlik cinsi zeytin fidanı dağıtıldı.

Silifke'de Çiftçilere 10 Bin Zeytin Fidanı Dağıtıldı
Silifke Ziraat Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün girişimleri sonucu, zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla Bursa’dan getirilen zeytin fidanları Kaymakamı Şevket Cinbir’in de katılımıyla kapalı pazar yerinde törenle dağıtıldı.

Kaymakam Cinbir, törende yaptığı konuşmada, amacın ilçede var olan zeytin bahçelerini çoğaltmak olduğunu kaydetti.

Şuanda ilçe genelinde 36 bin 200 hektar alanda bir milyon 320 bin civarında zeytin ağacının bulunduğunu belirten Cinbir, "Amacımız tabiki bu zeytin ağacı sayısını arttırmak. Bunu yapabilmek için de çiftçilerimizin hem daha kaliteli hemde daha ucuz fidana kavuşturmak. Ziraat odamız, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğümüz, teknik elemanlarla birlikte alanda yaptıkları çalışmalar sonucunda en sağlıklı, en güzel ve en ucuz fidanları temin edip, çiftçilerimizle buluşturmak üzere ilçemize getirilmesini sağladılar. Burada herhangi bir kar etme niyeti yok. Tamamen maliyetine temin edilip çiftçilerimizle buluşturuluyor. Zaten bu kuruluşlarımızın varlık amacı da kuruluş amacı da çiftçilerimize hizmet etmek ve teknik destek sağlamak. Bölgemizde yetişen zeytine de ciddi rağbetin olduğunu görüyoruz. Farklı bir aromaya sahip. Zeytin ağaçlarının çoğalmasıyla birlikte burada zeytin üretimi artacak ve çiftçimiz daha fazla kazanç sağlama imkanı bulacak" dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da, çiftçilerden gelen talep üzerine araştırma yaptıklarını, en uygun fiyata Bursa’da bulduklarını ve piyasada tanesi 8 liradan satılan fidanları çiftçilere 5 liradan dağıttıklarını söyledi.



Amaçlarının ilçe genelinde zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek olduğunu vurgulayan Doygun, gelen talebe göre fidan dağıtımına önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini, hedeflerinin çiftçilere 50 bin zeytin fidanı dağıtmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA