Sağlık Turizmi Ve Tatil Arap Turistleri Cezbediyor

Son üç yılda Türkiye’yi ziyaret eden Arap turist sayısı 7 milyonu aştı. Sağlık turizmi ve tatilin aynı uygulamada birleştiren programlar Arapların ilgisini çekiyor

Sağlık Turizmi Ve Tatil Arap Turistleri Cezbediyor
Türkiye, sunduğu zengin tatil içeriğiyle Araplar için bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Son üç yılda Türkiye’yi ziyaret eden Arap turist sayısı 7 milyonu aştı. Sağlık turizmi ve tatilin aynı uygulamada birleştiren programlar ise Arapların yoğun ilgi gösterdiği seçeneklerin başında geliyor.

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt’ten turist getiren SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Türkiye’yi tercih nedenlerini “Türkiye Ortadoğu’ya yakın modern ve Müslüman bir ülke. Araplar helal gıdaya ulaşma noktasında sorun yaşamak istemiyorlar. Ayrıca Türkiye’nin tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri onları cezbediyor. Son olarak tatil yaparken sağlık turizmi olarak nitelendirebileceğimiz saç ve bıyık ektirme, burun yaptırma, mide küçültme, yağ aldırma ve çeşitli estetik uygulamaları da alabiliyorlar. Türkiye’de bir deyim var; ‘Bir taşla iki kuş vurmak’ diye. Kısacası Araplar Türkiye’yi tercih ederek bir taşla iki, hatta üç kuş vuruyorlar. Hem tatil yapıyorlar, hem Müslümanlıkla bağdaşmayan gıdalar tüketmiyorlar, hem de estetik yaptırarak kendilerini daha iyi hissediyorlar” sözleriyle açıkladı.

“Araplara özel ikisi bir arada tatil uygulamaları”

Kadınlar kadar erkeklerin de estetik yaptırdığını hatta bu oranın yarı yarıya yaklaştığını dile getiren Haddad, Türk dizilerinin oluşan talepte ciddi bir etkisi bulunduğunu ifade etti.

Türkiye’de estetik konusunda Avrupa’ya göre kaliteli ancak daha uygun fiyatlarla hizmet verildiğini aktaran Yaser Haddad, saç ekiminde fiyatların 2 bin 500’den başlayıp 5 bin TL’ye kadar çıktığını, kaş ve sakal ekiminde de greft başı fiyatın 4 ile 6 TL arasında değiştiğini anlatıyor. Yaser Haddad, Türkiye’nin en iyi hastaneleri ve klinikleriyle Arap turistleri buluşturduklarını, iyi otellerde kalmalarını sağladıklarını, zengin içerikli turlara katılmalarını sağladıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA