Rektör Taşaltın Lise Öğrencileriyle Buluştu

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa’da özel bir okulda lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Rektör Taşaltın Lise Öğrencileriyle Buluştu
Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşi programında lise öğrencilerine hitap eden Rektör Taşaltın, öğrencilere özgüven ve ders çalışma konularında açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen bir etkinlikten yola çıkarak, Japonların 2. Dünya savaşından sonra atom bombasının atıldığı Hiroşima bölgesine her yıl öğrencileri götürdüğünü dile getiren Rektör Taşaltın, “Japonlar öğrencilere şunu diyor, ‘Eğer iyi çalışmaz, bilgi ile donanmazsanız size böyle bombalar atılır. Çok okuyacaksınız. Tamamen bilgi ile donanacaksınız’ bizler de ilerlemek istiyorsak bunun yolunun eğitimden geçtiğini unutmayalım. Bir başkası gelip ülkemizi kalkındırmaz. Bizim refah seviyemizin yükselmesi için bilgi ile donanmamız gerekiyor. Bunun için çok uygun yaşlardasınız. Zamanınızı bilime, bilgiye ayırın” dedi.

Yaklaşık bir saat süren söyleşi sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan ve üzerinde Ramazan Taşaltın yazılı olan tablo Rektöre hediye edildi. Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, okuldaki sınıfları tek tek dolaşarak okul kurucu temsilcisi Mehmet Ramazan Kurul’dan okulla ilgili bilgi aldı. Taşaltın’a okul öğretmenleri de eşlik etti.
Kaynak: İHA