Milletvekili Serdar;'Şehit Fethi Sekin'in İsmi İlçesinde Okulda Yaşatılacak'

İzmir’de kahramanca mücadele edip şehit düşen polis Memuru Fethi Sekin’in Türkiye genelinde bir çok ilde adının yaşatıldığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu (İHİK) Başkanı Ömer Serdar, ilçesi Baskil’de de meslek yüksek okuluna isminin verileceğini söyledi.

Milletvekili Serdar;'Şehit Fethi Sekin'in İsmi İlçesinde Okulda Yaşatılacak'
5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi’ne saldıran bölücü terör örgütü üyeleri ile çatışmaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran Polis memuru Fethi Sekin’in ismi memleketi Elazığ’ın Baskil ilçesinde bulunan meslek yüksek okuluna verileceğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve İHİK Başkanı Ömer Serdar, şehidin isminin aynı zamanda yapımı devam eden Elazığ şehit hastanesine de verileceğini dile getirdi.

Şehit Fethi Sekin’in büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini ifade eden Milletvekili Serdar, “Geçtiğimiz yıl bugün İzmir Adliyesi yakınlarında teröristlerce saldırı düzenlendi.

Hain saldırıda 1 polis ile 1 adliye memurumuz maalesef şehit oldu. Teröristlerle mermisi bitene kadar çatışan ve adliyeye girmelerini engelleyen şehit polis Fethi Sekin, daha büyük bir saldırıyı önledi. Bugün ölüm yıl dönümü nedeniyle İzmir Adliyesinde yapılan anma töreninde, şehidimizin polis arkadaşları ilçede Fethi Sekin ile ilgili adının bir yere verilmediğini belirtti.

Öncelikli belirtmekte fayda var Şehidimizin ismi sadece Elazığ’da değil ülkemizin bir çok yerinde yapılan çalışmalarda adı yaşatılmaktadır. Zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Şubat’ta kenti ziyaretinde, ’Şehitlerin tepesini boş bırakmayan Fethi Sekin kardeşime buradan bir kez daha Rabbimden rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yeni yapılan şehir hastanesine şehidimizin ismini vererek adının şanına yakışır bir şekilde yaşatılacağına inanıyorum" ifadeleriyle ismini müjdelediği şehir hastanesinin Sağlık Bakanlığımızca yapımı hızla sürüyor. Hastanemizin yapımı bittikten sonra şehidimizin ismini oraya vereceğiz. Ama biz yine de yapmış olduğumuz istişareler doğrultusunda şehidimizin doğup büyüdüğü ilçe olan Baskil ilçesinde ki bir Meslek yüksek okulunda kahraman polisimizin adını yaşatacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA