Milletvekili Sarı, AOSB'de İncelemelerde Bulundu

AK Parti Adana Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Fatma Güldemet Sarı, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) incelemelerde bulundu.

Milletvekili Sarı, AOSB'de İncelemelerde Bulundu
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri Hikmet Aslan, Yusuf Kara, Selahattin Onatça, Asım Gül, Cenk Gizir ve Nedim Büyüknacar ile AOSB Müdürü Mustafa Keskin tarafından konuk edilen Milletvekili Sarı, önce Cable Ako üretim tesislerini gezdi.

AOSB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Cable Ako Genel Müdürü Yusuf Kara, Sarı ve beraberindeki heyete bilgi verirken, 7.000 metrekaresi kapalı toplam 18.500 metrekarelik alanda, son teknoloji makinaları ile dünya standartlarında üretim yaptıklarını bildirdi. Kara, müşterilerin ihtiyaçlarına en iyi düzeyde cevap verebilecek şekilde alçak gerilim güç ve tesisat kablolarının yanı sıra granül üretimini de kendi bünyesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kara, “Üretim tesisimiz, yıllık 15.000 ton filmaşin bakır ve 20.000 ton granül işleme kapasitesine sahiptir. Teknolojiyi yakından takip ediyor, AR&GE çalışmalarına önem veriyor, hızlı, güvenilir ve çevreci ürünler sunuyoruz” dedi.

Sarı, tesisleri hakkında bilgi aldıktan sonra mobilya malzemeleri üretiminde Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Gizir Ağaç Ürünleri tesislerini ziyaret etti. Firma yöneticisi Cenk Gizir tarafından Sarı’ya ziyaretin anısına özel bir teknikle tesislerde basılan fotoğrafı armağan edildi.

“Yatırımlar artarak devam etmeli"

Fabrika ziyaretlerinin ardından AOSB Başkanlığına geçen Sarı, Başkan Bekir Sütcü ve Yönetim Kurulu üyeleri ile sohbet etti, AOSB’nin üretim ve istihdam kapasitesiyle hem Adana hem de Türkiye ekonomisi açısından çok önemli bir sanayi bölgesi olduğunu kaydetti.

Ekonomik kalkınmada OSB’lerin önemine dikkat çeken Sarı, yatırımların artarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’ya, AOSB’nin faaliyetleri ve yatırımları hakkında sunum yaptı. Elektrik, doğalgaz, su ve atıksu arıtma hizmetleri ile sanayi bölgesi bünyesinde yer alan meslek yüksek okulu, özel teknik meslek lisesi ve AOSB’ye verilen “KAL-DER Mükemmellik Ödülü 4 yıldız” hakkında bilgiler veren Başkan Sütcü, “Organize sanayi bölgemiz Türkiye’deki organize sanayiler içerisinde ilk beşte yer alıyor” dedi.

Yeni yatırımlarla her geçen gün büyüyen AOSB’de yaklaşık 35 bin kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Sütcü, “Her sektörde karma bir organize sanayi bölgesiyiz. Sektörel çeşitlilik olarak metal, tekstil, kimya sanayi, gıda sanayi, plastik, yapı elemanları, ağaç sanayi, kağıt sanayi, petrol ürünleri, döküm, elektrik, boya sanayi, ambalaj, banka, nakliye, cam sanayi ve tohumculuk sanayimiz var. Sektöründe öncü olan birçok firma OSB’mizde yer alıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA