MEÜ İle Mersin Barosu Arasında İşbirliği Protokolü

İçel Üniversitesi (MEÜ) ile İçel Barosu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

MEÜ İle Mersin Barosu Arasında İşbirliği Protokolü
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile İçel Baro Başkanı Ali Er arasında imzalanan protokol ile baro üyesi avukatların, İçel Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak bilimsel, sosyal, eğitsel alanlarda ortak projeler hazırlanıp uygulanması planlanıyor.

İçel Üniversitesi’nin başta yerel yönetimler olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olduğunu söyleyen Rektör Çamsarı, “İçel’in geleceğine yön verecek her projede yer almaya çalışıyoruz. Baromuzla da çok güzel projeler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Geniş kapsamlı bir işbirliği protokolü imzaladık. Eğitim alanı başta olmak üzere hukuksal anlamda bilgilendirme ve bilinçlendirme alanlarında çalışmalarımız olacak. İçel Barosu üyeleri, sosyal tesislerimizden, kültür ve sanat etkinliklerimizden faydalanabilecek. Yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapmak isteyen hukukçularımız için de en uygun koşulları sağlamaya çalışacağız” dedi.

Toplumun bilinçlenmesine yönelik birçok çalışma yapacaklarını ifade eden Baro Başkanı Ali Er ise, “İmzalanan protokol, meslektaşlarımız ve İçel halkının geleceği için büyük önem taşımaktadır. Üniversitemiz ile birlikte kentimiz yararına önemli işlerin altına imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA