MAKS Projesini Selendili Muhtarlara Anlattılar

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Aselsan ve İçişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma (MAKS) projesi Selendili muhtarlara anlatıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş de, Selendi’de mahalle muhtarları ile bir araya geldi ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

MAKS Projesini Selendili Muhtarlara Anlattılar
Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesinin çalışmaları, hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Selendi ilçesine ziyarette bulundu. Memiş, Selendi Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara ve yetkililer ile birlikte, MAKS Projesiyle ilgili olarak muhtarları bilgilendirdi. MAKS Projesinin, Adres Kayıt Sisteminde sözel olarak tutulan adres bilgilerinin mekanla ilişkilendirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi amacıyla başlatılan bir proje olduğunu aktaran Memiş, projenin yeni mekansal adres verisi üretimini içermediğini; bunun yerine, yetkili idarelerdeki mevcut verinin ortak veri modelinde bütünleştirilmesini ve bu verinin web servis veya ara yüzler ile güncel tutulmasını amaçlamadığını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ile de bir araya gelerek, çalışmalar hakkında istişare de bulundu.
Kaynak: İHA