İsmiyle Müsemma Okullar Projesi Etkinliği

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mustafa Necati İlkokulu’nda İsmiyle Müsemma Okullar Projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

İsmiyle Müsemma Okullar Projesi Etkinliği
Mustafa Necati İlkokulu okul salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, okulun yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, 1925’te Maarif Vekili (Millî Eğitim Bakanı) olan Mustafa Necati’nin hayatı öğrenciler tarafından katılımcılara okundu.

Mustafa Necati’nin Maarif Vekili (Millî Eğitim Bakanı) olduğu döneme ilişkin bilgilendirme yapılırken, Mustafa Necati’nin kaleme alınmış olduğu, göreve yeni başlayan öğretmenlere mektubundan da bir bölüm okundu. Mustafa Necati İlkokulunun tarihi hakkında bilgilendirmenin yapıldığı program, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından sona erdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yaptığı konuşmasında, “Bugün dersimiz Mustafa Necati. Bugün sizler, okulunuza adı verilmiş olan Mustafa Necati’nin kim olduğunu, hayatını, Maarif Vekili olduğu dönemde, siz değerli öğrencilerimizin hayata en iyi şekilde hazırlanması hususunda vermiş olduğu emeklerini öğreneceksiniz. Okullarımıza isimleri verilmiş olan tarihi şahsiyetlerin öğrencilerimiz tarafından tanınması son derece önemli. Bu şekilde öğrencilerimizde okullarına karşı aidat duygusunun gelişeceğine inanıyoruz. Programda emeği geçen yönetici, öğretmen öğrencilere ve bu güzel etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan değerli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA