HEGEM Vakfı'nın Manisa İl Başkanı Aydın Oldu

Türkiye’nin ilk şiddetle mücadele vakfı ve şiddetin her türlüsüyle mücadele eden HEGEM Vakfı’nın Manisa İl Başkanı İsmail Aydın oldu.

HEGEM Vakfı'nın Manisa İl Başkanı Aydın Oldu
Giderek artan saldırganlık, suç, şiddet, vandalizm, mobbing, aile içi ve akrabalar arası şiddet, töre cinayetleri, kan davaları, terör, çocuk ve kadın mağduriyetleri, madde kullanımı, intiharlar, göç ve göçlerden kaynaklanan zorlanmalar ve her çeşit diğer sosyal travmalar karşısında, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere kişilerin ruh, beden, akıl iyiliklerinin korunmasını güçlendirecek çalışmalar yapmak amacıyla kurulan HEGEM Vakfı (Hayatboyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Derneği) Manisa’da da etkin olmak amacıyla il başkanlığı kurdu.

HEGEM Vakfı’nın Manisa İl Başkanı İsmail Aydın, “Amacımız Manisa ili ve ilçelerinde; sosyal risk, suç, mağduriyet, engelli, göç vb. durum haritalarını çıkartmak; okullarda şiddeti önleyici bir model olarak Akran Arabuluculuğu sisteminin yaygınlaşması projeleri yürütmek; gündelik yaşamda ‘suç korkusu olgusu’ üzerine araştırmalar yapmak ve suç korkusuna yol açan risklerin azaltılmasına yönelik projeler oluşturmaktadır" dedi.

Aydın sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde sivilleşme hareketi ne yazık ki, bazı kurumlardan bağımsız olamamış ve gelişimini sürdürememiştir. Türkiye’nin en büyük sivil toplum vakıflarından biri olan HEGEM sivilleşme konusunda ve şiddeti önleme yönünde önemli adımlar atmıştır ve atmaya devam edecektir. HEGEM vakfı olarak biz, gerçek anlamda diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, ortak bir konsensüs sağlayacaktır. Güdümlü ve sivil görünümlü aslında birilerinin değirmenine su taşıyan dernekleri de ifşa etmek görevlerimizin arasındadır. Şiddete karşı olan ve insan olmaktan kaynaklanan haklarımızı savunan herkesin HEGEM çatısı altında toplanmaya çağırıyorum. İlerleyen günlerde bu konularda gerekli aydınlatıcı bilgiler ve açıklamalar yapılacaktır.”
Kaynak: İHA