Hakkari'de 'Sabah Namazı' Buluşması

Hakkari İl Müftülüğü tarafından her cuma farklı bir camide düzenlenen ‘Sabah Namazı’ buluşmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hakkari'de 'Sabah Namazı' Buluşması
Hakkari İl Müftülüğü tarafından sabah namazının manevi atmosferini yaşamak, yaşatmak, cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmak ve görevlilere motivasyon ziyaretinde bulunmak maksadıyla her cuma farklı bir camide düzenlenen ‘Sabah Namazı’ buluşması büyük ilgi görüyor. Aşağı Merzan Mahallesi’nde bulunan Hacı Hancer Camisi’nde düzenlenen buluşmaya İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal ile imamlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, kılınan sabah namazının ardından tesbihat, salâvat ve kasideler okunuyor.

Burada açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, her cuma sabah namazını farklı bir camide eda ettiklerini belirterek, amaçlarının insanlara sabah namazının bilincini oluşturmak olduğunu söyledi.

Gürbüz, “18 Mart 2017’den beri her cuma gününün sabah namazını farklı bir camide kılıyoruz. Amacımız sabah namazı bilincini gençlere aşılamaktır. Bu etkinliğimiz sürekli devam edecek. Namazlara gençler ve mahalle sakinlerinin yanı sıra farklı mahallelerden gelenler de oluyor. Her hafta farklı bir camide olması da farklı bir çeşitlilik oluşturuyor. Çünkü uzak bir mahallede kılınan sabah namazına iştirak edemeyen vatandaşlarımız oluyor. Bu nedenle her cuma farklı bir camideyiz. Bunun devam edeceğine inanıyoruz. Ben emeği geçen tüm cami imamlarımıza ve mahalle sakinlerine emeklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise, müftülüğün düzenlediği sabah namazı buluşması etkinliği sayesinde kalplerinin Allah’ın zikriyle coştuğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Program, hayırsever iş adamı Mehmet Seven tarafından yapılan ikramlarla sona erdi.
Kaynak: İHA