Gümrük Binasındaki Yoğun Koku AFAD Ve İtfaiye Ekiplerini Alarma Geçirdi

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Gümrük Müdürlüğü binasından gelen koku üzerine AFAD ve itfaiye ekipleri alarma geçti.

Gümrük Binasındaki Yoğun Koku AFAD Ve İtfaiye Ekiplerini Alarma Geçirdi
Dilovası Yıldız Mahallesi Fatih Caddesi 608 Sokak üzerinde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Dilovası Gümrük Müdürlüğü binasını öğlen saatlerinde yoğun bir koku sardı. Kokunun daha da artması sonrasında binadakiler tahliye edilerek itfaiye ve AFAD ekiplerinden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri ile AFAD personeli cihazlarla ölçümler yaptı.

Gaz maskesi ile yapılan ölçümler sonrasında binada kimyasal risk oluşturacak bir bulguya rastlamayan ekipler daha bina dışında inceleme yaptı. İncelemede binaya gelen kanalizasyon hattında köpürmeler gözlemleyen itfaiye ekipleri, hatta tazyikli su basarak kimyasal sızıntı olma ihtimali olan hattaki suyun tahliye edilmesini sağladı.

Binada öğlen saatlerinde yoğun koku hissettiklerini ifade eden Musa Yıldızbaş, “Binanın içinde ne olduğu belirsiz bir koku geldi. Kokunun nereden geldiğini belirlemeye çalıştık. Kokunun en çok lavabolardan geldiğini belirledik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri arandı. Şu anda koku azaldı. Kokuyu hissedince binayı bir an önce havalandırdık, havasız olan yerdeki insanları boşalttık” dedi.

Binada yapılan incelemenin ardından kimyasal bir riske rastlamayan ekipler, daha sonra alandan ayrıldı. Koku nedeniyle binada bulunanlarda ise herhangi bir sağlık probleminin oluşmadığı öğrenildi.

Benzer bir olayda 26 Aralık 2017 Salı günü Tuzla’da meydana gelmişti. Olayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir” denilmişti.
Kaynak: İHA