Ege'nin Gölcük'ü Turizme Hazırlanıyor

İzmir’in Ödemiş ilçesi sınırları içinde bulunan Gölcük Yaylası’nda yapılan restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Ege'nin Gölcük'ü Turizme Hazırlanıyor
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, çalışmaların yaz mevsimi öncesinde bitirileceğini ve İzmir’in bu önemli dinlenme merkezinde bundan böyle daha iyi şartlarda hizmet verileceğini söyledi.

Ege’nin Uludağ’ı olarak bilinen 2000 metre yükseklikteki Bozdağ yolu üzerinde bulunan Gölcük Gölü’nün temizlendiğini ve çevresindeki yapıların onarımdan geçirildiğini belirten Badem, bu yaz Egelileri serinlemek için Bozdağ ve Gölcük’e beklediklerini söyledi.



Gölcük Gölü çevresinde yürütülen restorasyon çalışmaların ikinci etabının hızla devam ettiğini belirten Başkan Badem, bölgenin turizm açısından önemli bir değeri olan Gölcük Gölü çevresindeki çalışmaların oldukça kapsamlı olduğunun altını çizdi. Başkan Badem; “Doğa güzellikleriyle Ege bölgesindeki en önemli turizm alanlarından biri olan Gölcük Gölü’nde geçtiğimiz yıl göl kenarı rekreasyon alanının ilk etabı tamamlanmıştı. İkinci etapta çalışmalara başlayan ekipler, 2018’in yaz aylarına kadar çalışmaların tamamlamayı planlıyor. Göl kenarının kıyısında öngörülen betonlama çalışmaları tamamlanarak yer döşemeleri yapıldı. Çalışmalar tamamlandığında Gölcük Ege Bölgesinde önemli bir turizm alanı olacak” dedi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan çalışma sonucunda Göl içindeki sazlıkların da temizlendiğini ifade eden Badem, “Doğa harikası olan göldeki sazlıklar hızla büyüyordu. Müdahale edilmese birkaç yıl içinde sazlıkların içinden yürünerek karşıya geçebilecek konuma gelecekti. Göl çevresinin düzenlenmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Badem, göl çevresinde biri belediye biri de valiliğin sorumluluğu altındaki iki otelin restore edilmesi için de girişimleri olduğunu belirterek, “Gölcük yakın zamanda Ege’nin incisi olacak” dedi.

Kaynak: İHA